РС и матица

Вучић: Лајчак и емисари Макрона и Шолца донели су ми „папир“ који сам одбио да примим

„НЕ ПОСТОЈИ НИКАКВА ШАНСА ДА СЕ ТЗВ. КОСОВО ПУСТИ У ЧЛАНСТВО У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА“
  • „Знам шта су биле нечије идеје. Када сам говорио о новој архитектури нисам никога лагао. Они су после сами потврдили све што сам рекао, када је Петер Стано рекао да су нам потребни паралелни преговори. Ја сам довољно искусан и довољно политички ветеран да не узмем тај папир. Тај папир сада чека да га узмем, али ја не могу, глава ме боли“
  • „Ако прихватимо тај предлог, то значи да више никада нећемо моћи да избацимо Приштину из УН, иако се не тражи формално признање. Ако је то мали проблем, ја не знам који би могао бити већи. Ако не прихватимо, као што кажу Хрвати јутрос, Вучић и Србија ће бити изоловани. Не мислим да је то лако, али не видим другу могућност“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић је, говорећи о такозваном новом оквиру преговора Београда и Приштине, рекао да су савјетници предсједника Француске Емануела Макрона и њемачког канцелара Олафа Шолца и представник ЕУ Мирослав Лајчак њему донијели папир који је он одбио да прими, иако га је прочитао.

„Знам шта су биле нечије идеје. Када сам говорио о новој архитектури нисам никога лагао. Они су после сами потврдили све што сам рекао, када је Петер Стано рекао да су нам потребни паралелни преговори. Ја сам довољно искусан и довољно политички ветеран да не узмем тај папир. Тај папир сада чека да га узмем, али ја не могу, глава ме боли“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да не постоји никаква шанса да се тзв. Косово пусти у чланство УН.

„Људи мисле да је то само некоме опсовати мајку и идемо даље. Али морамо да размишљамо шта ћемо јести. Они су ствари поставили јасно и кажу да је Путин изградио зид, траже да се сврстамо на нечију страну. Али, ми не желимо да будемо поред било каквог зида. То све додатно компликује нашу ситуацију. Не живимо на неком мирнијем месту, већ на раскршћу путева“, истакао је Вучић.

Он каже да би било проблема и када бисмо прихватили приједлог Запада, а биће их ако не прихватимо.

„Ако прихватимо тај предлог, то значи да више никада нећемо моћи да избацимо Приштину из УН, иако се не тражи формално признање. Ако је то мали проблем, ја не знам који би могао бити већи. Ако не прихватимо, као што кажу Хрвати јутрос, Вучић и Србија ће бити изоловани. Не мислим да је то лако, али не видим другу могућност. Све има своје последице, као и оно што смо изгубили 1999, 2004, 2008… Врло компликовано време је пред нама, и мораћемо да доносимо важне одлуке“, додао је Вучић.

„Наставићемо да радимо свој посао, а Албанци ће наставити да раде свој посао. Тешка је наша позиција“, навео је Вучић.

„Наш став је да се боримо за нашу земљу, знамо нашу позицију“, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар