Одабрано РС и матица

Вучић: Ми на Балкану нисмо нижа раса и не служимо да се придружујемо неком другом

САМИТ ЛИДЕРА ОТВОРЕНОГ БАЛКАНА: ЗА УКИДАЊЕ РАДНИХ ДОЗВОЛА ЈОШ ФАЛИ ОДЛУКА СКОПЉА
  • Предсједник Србије Александар ВУЧИЋ: „Остајемо на европском путу, али нећемо себи сећи ногу да би нас неко помиловао по глави… Имамо потенцијал када смо заједно и верујемо у себе”
  • „Можда нисмо најбољи али нисмо, вала, ни најгори. Ако радимо заједно, можемо да будемо међу најбољима у Европи и да имамо веће стопе раста и напредак на културном плану“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић оцијенио је данас да народи и земље Балкана имају велики потенцијал напретка када раде заједно и када вјерују у себе.

„Ми на Балкану увек себе потцењујемо, мислимо да смо нижа раса која постоји да служи или да се придружује неком другом. А имамо потенцијал када смо заједно и верујемо у себе”, рекао је Вучић на завршној конференцији за новинаре након сједнице Самита лидера Отвореног Балкана.

Он је рекао да увијек постоје људи који ће у сваком процесу да пронађу негативне аспекте, али да није нормално да неко ради против себе.

„Можда нисмо најбољи али нисмо, вала, ни најгори. Ако радимо заједно, можемо да будемо међу најбољима у Европи и да имамо веће стопе раста, напредак на културном плану али и да гајимо веће поштовање између себе”, рекао је он.

Вучић је рекао да циљ свих земаља региона мора да буде мир, стабилност и напредак а не шта је ко од политичара коме рекао и ко је кога ухватио за гушу.

„Јел ви стварно мислите да је овај састанак за мене мање важан него присуство самиту ЕУ или Eвропском савету? Није. Ово ми је најважнији састанак, јер је то састанак са комшијама са којима делимо хлеб и којима треба први да притекнемо у помоћ”, рекао је он преноси Танјуг.

Он је рекао да се Србија неће одрицати ни пријатељства са Турском или Мађарском.

„Ми јесмо и остајемо на европском путу. Али, нећемо сећи себи ногу да би нас неко помиловао по глави”, рекао је Вучић.

Одговарајући на питање због чега још није спроведена идеја о укидању радних дозвола између земаља Отвореног Балкана и увођењу заједничке наплате путарина, Вучић је рекао да су Србија и Албанија већ усвојиле све неопходне документе али да недостаје још одлука парламента у Скопљу.

„Верујем да ће и то бити урађено. То би био камен темељац од које почињу све велике ствари. После тога ће ићи лакше”, рекао је.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар