РС и матица

Вучић: Моја борба за КиМ је борба Давида са Голијатом – са целим западним светом и Албанцима

„ОД ДАНАС МОЖЕМО СА СИГУРНОШЋУ ДА ТВРДИМО ДА МИЛАН РАДОИЧИЋ НИЈЕ УБИО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА“
  • Пре два дана су хтели да убију Милана Радоичића, дошли су са 52 човека на главни улаз и са још 25 у гаражи и двадесетак њих у логистици. А он не само да Оливера Ивановића није убио, него није учествовао ни у организовању, логистици, помагању, подстрекавању. И шта ћемо сад? А да су Радоичића убили – могли да нађу неког ко ће да призна да је онповукао ороз и да све припишу Србији“
  • „Имамо проблем да дефинишемо шта је то реално што можемо да добијемо по питању Косова и Метохије. Озбиљан проблем је и то што ЕУ није увек правична према Београду и што се не понаша неутрално по питању дијалога Београда и Приштине, што доводи до најниже подршке ЕУ икада у нашој земљи“
  • „То је за нас највећа опасност. Без обзира на безобразлук Албанаца, неодговорност, дрскост, претње и притиске, ми морамо да се боримо да останемо на европском путу, јер ако сами изађемо из шина – не може воз да иде по њима”
  • „Молим људе да водимо паметну политику. Подразумева се да будемо тврди, да не изгубимо ништа што већ нисмо изгубили одавно, а нешто да вратимо, ту не мислим на територију… Да будемо обазриви и одговорни, да радимо на економији, образовању, расту, нашој култури и језику“

ДА СУ убили Милана Радоичића пре два дана, ко би доказао да он није убио Оливера Ивановића, упитао је синоћ предсједник Србије Александар Вучић одговарајући на питање у емисији „Око“ РТС у вези са случајем Милана Радоичића.

Вучић је навео да је Радоичић, који је од стране неких страних служби и од стране неких медија означен као убица, прихватио полиграфско испитивање, за разлику од неких у Србији који у појединим ранијим случајевима то нису жељели, и да је прошао полиграф.

Он није убио Оливера Ивановића и српска полиција, додао је, од данас може са сигурношћу то да тврди, преноси Танјуг.

„Не само да га није убио, него није учествовао ни у организовању, логистици, помагању, подстрекавању. И шта ћемо сад?”, упитао је председник.

Како је рекао, када не би више било Радоичића, онда би могли да нађу неког ко ће да призна да је повукао ороз, пошто Радоичић није могао.

„А, онда закачићемо званичном Београду, имаћемо довољно подршке од противника власти у Београду… Попут Ђиласа, који каже да су исти Београд и Приштина. На такве они рачунају, да могу у сваком тренутку да кажу – он је, Радоичић је убио… Ко би нас ту опрао…”, рекао је Вучић.

Говорећи о убиству Оливера Ивановића, предсједник Вучић је рекао да је он убијен на исти дан када су расписани избори у Београду и да је неко бирао посебан моменат и тренутак и да ће се установити зашто.

Подсјетио је и да је Радоичић већ испитан, још 21. фебруара ове године, у Косовској Митровици.

Прије два дана су хтјели да га убију, дошли су, каже, са 52 човјека на главни улаз и са још 25 у гаражи и двадесетак њих у логистици.

Додаје и да је уцјењиван и други човјек, припадник нарко-клана који је ухапшен по потјерници Црне Горе и да је њему нуђено да оптужи Радоичића како би упаковали цијелу причу и оптужили званични Београд.

„Да не изгубимо ништа што већ нисмо изгубили одавно, а нешто да вратимо“

Морамо да водимо паметну политику, да будемо тврди, да не изгубимо ништа што већ нисмо изгубили одавно, а нешто да вратимо, а ту не мислим на територију, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Он је у разговору за РТС изјавио да у Србији имамо проблем да дефинишемо шта је то реално што можемо да добијемо по питању Косова и Метохије.

Вучић је рекао да с друге стране имамо и проблем јер о рјешењу за Косово разговарамо са неодговорним и неозбиљним људима, који не поштују никакав договор.

Такође, озбиљан проблем је и то што ЕУ није увијек правична према Београду и што се не понаша неутрално по питању дијалога Београда и Приштине, што доводи до најниже подршке ЕУ икада у нашој земљи, рекао је Вучић.

„То је за нас највећа опасност. Без обзира на безобразлук Албанаца, неодговорност, дрскост, претње и притиске, ми морамо да се боримо да останемо на европском путу, јер ако сами изађемо из шина, не може воз да иде по њима”, рекао је Вучић.

Он наводи да је ЕУ требало да реагује када је Приштина за десет одсто повећала царине, али да нису, те упитао да ли је рјешење да кажемо да нећемо у Европу због тога, преноси Танјуг.

Вучић је навео и да Албанци имају подршку ЕУ, али и упитао да ли ми, након што су данас Албанци најавили велику Албанију, треба да најављујемо велику Србију.

„Молим људе да водимо паметну политику. Подразумева се да будемо тврди, да не изгубимо ништа што већ нисмо изгубили одавно, а нешто да вратимо, ту не мислим на територију… Да будемо обазриви и одговорни, да радимо на економији, образовању, расту, нашој култури и језику”, рекао је Вучић.

„Моја борба за Косово је као борба Давида и Голијата”

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је његова борба да издејствује нешто за Србију, кад је ријеч о Косову и Метохији, борба Давида пред Голијатом који се зове – цио западни свијет и Албанци, заједно.

У интервјуу за РТС на питање шта је био тачно његов план за Косово, Вучић каже:

„Како сте то могли да чујете до краја усред разговора о нечему, сад ти разговори и не постоје, не знам ни шта бих понудио народу. То је била моја борба као Давида пред Голијатом који се зове цео западни свет и Албанци заједно, да добијемо нешто за Србију и српски народ.„

На питање да ли је био надомак тога, он одговара да није, али да су неки почели да слушају.

„Али, сам схватио да то у Србији нико није желео. Кажем вам да ћемо много више проблема имати од тога… Нисмо желели да разумемо своју позицију. Данас је наша економска ситуација боља, вода нам је до браде, а не као раније до носа, а мислимо да можемо све, па и оно што не можемо”, каже он, преноси Танјуг.

Каже да добро познаје Србију и разумије шта народ каже и поручује, али да се не управља тиме, већ оним што види и чује, јер му је доступно да види и чује нешто више од других.

Како каже, постављало се и питање да ли он жели добро Србији, иако је посвећен оном што је најбоље за земљу и народ.

„Ко ми је веровао да ћемо имати раст, економију коју хвали ММФ? Да ли је тада неко стварно мислио да пензионерима желим зло? Не, мислио сам добро, да имамо јачу земљу која може да заступа националне интересе, која може да се бори за КиМ, да тражи нешто за народ, а не само да чекају да формално признамо независност“.

Вучић: Албанци су спремни да плате сваку цену, а ми?

Предсједник Србије Александар Вучић изразио је велику забринутост што грађани Србије не желе рјешавање косовског проблема и не знају с чим се суочавамо, а Албанци су, каже, спремни да у потпуности заокруже своју државност и спремни су да плате сваку цијену, да то ураде на сваки начин.

Вучић је, у емисији „Око”, казао да га забрињава истраживање које показује да грађани мисле да можемо да држимо статус кво, преноси Танјуг.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар