Одабрано РС и матица

Вучић: Не очекујем да Скупштина Црне Горе изгласа резолуцију о геноциду у Јасеновцу, ако изгласа – честитаћу

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ НЕ ВЈЕРУЈЕ ДА ЋЕ У СКОРИЈЕ ВРИЈЕМЕ БИТИ МОГУЋ НОРМАЛАН ДИЈАЛОГ СА ПРИШТИНОМ
  • Нећемо мењати политику Србије. Неко ће вам рећи да је будућност на Истоку јер Сунце тамо излази, неко да је на западу јер носимо њихове фармерке, патике. Ми нећемо да служимо њима, већ свом народу
  • Са Запада ме убеђују у то да не могу да изгубе, а уколико не буду победили Путина – изгубиће доминацију Запада у наредних 100 година. Тачка 2, Путин ће да настави, по њиховом уверењу, да осваја по Европи. Тачка 3, све елите су изгубљене ако Запад буде поражен. Ја кажем, стварно? Јесте ли ви то поређали с друге стране? Нису се ставили у Путинове ципеле, шта се с њим дешава ако изгуби? Свакако не би остао жив, породица такође, али то по страни, много су већи интереси. Не би Русија постојала ако би изгубила
  • Видовдан је за нас посебан дан, и због свега што се на Видовдан догађало, од Газиместана до сарајевског атентата који је починио јунак Гаврило Принцип. Међутим, дешавале су се и трагичне ствари, а једна од њих је испоручивање председника Србије Слободана Милошевића Хашком трибуналу. Ту срамоту Србија неће још дуго година моћи да спере са лица

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да не очекује да црногорски парламент донесе резолуцију о геноциду у Јасеновцу која је сутра на дневном реду и додао да је спреман, уколико се то ипак догоди, да се извини за погрешну процјену и честита им на доношењу резолуције.

– Ако донесу ту резолуцију, честитам им. Ако не донесу, потврдиће се оно што сам рекао – навео је Вучић.

Он је за телевизију Пинк рекао и да је чуо од европских политичара да се неки људи из Црне Горе жале да је он вршио притисак везано за резолуцију о Јасеновцу, истичући да то није тачно и да од Црне Горе није тражио ништа.

Говорећи о наставку хапшења Срба на Косову и Метохији, Вучић је оцијенио да Србе у јужној покрајини хапсе како стигну.

Он је истакао да на нико осим Срба и Србије на то више не реагује.

Вучић је рекао да не вјерује у могућност да ће у скором периоду доћи до озбиљног дијалога са Приштином и нагласио да је Србија увек спремна и отворена за разговоре:

– Курти не жели да формира ЗСО и то је јасно. Важно је да сачувамо мир и присебност. Што се тиче политичке и правне природе наших односа, нема ту ничег новог нити ће бити. Важно је да сачувамо мир, присебност и да у миру тражимо најбоља решења за даљи економски развој Србије, за даље јачање Србије у свакој сфери – рекао је Вучић, истичући да не верује да ће у скоријем времену бити могућности за нормалан дијалог са Приштином.

– Ја само хоћу народу Србије да кажем да нећемо мењати политику Србије. Неко ће вам рећи да је будућност на Истоку јер Сунце тамо излази, неко да је на западу јер носимо њихове фармерке, патике. Ми нећемо да служимо њима, већ свом народу. Само погледајте семафор и погелдајте резултате, па да видимо да ли сам ја у праву или је неко други у праву.

– За разлику од свих других, иако ми пријатељи државници кажу да нисам добро сагледао ствари, и бићу најсрећнији на свету ако је тако, али када поређате чињенице, када разговарам са партнерима са Запада, и још ме убеђују у то да не могу да изгубе, уколико не буду победили Путина, изгубиће доминацију Запада у наредних 100 година. Тачка 2, Путин ће да настави, по њиховом уверењу, да осваја по Европи. Тачка 3, све елите су изгубљене ако Запад буде поражен. Ја кажем, стварно? Јесте ли ви то поређали с друге стране? Нису се ставили у Путинове ципеле, шта се с њим дешава ако изгуби? Свакако не би остао жив, породица такође, али то по страни, много су већи интереси. Не би Русија постојала ако би изгубила! – каже Вучић.

– За Видовдан ће премијер Вучевић ићи у Крушевац, а ја ћу да нешто посетим без камере и да покажем да у томе видим будућност и у раду, напретку, економском развитку Србије. Видовдан је за нас посебан дан, и због свега што се на Видовдан догађало, од Газиместана до сарајевског атентата који је починио јунак Гаврило Принцип. Међутим, дешавале су се и трагичне ствари, а једна од њих је испоручивање председника Србије Слободана Милошевића Хашком трибуналу. Ту срамоту Србија неће још дуго година моћи да спере са лица. Имамо право да служимо само свом народу и само својим грађанима. Кад год мислите да ће вас наградити због служења туђим интересима, сетите се где су завршили они који су се понашали тако – рекао је предсједник Србије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар