Главно РС и матица

Вучић: Неће бити скупова у Хртковцима, значајније ћемо повећати плате и пензије

НАГЛАСИО ДА МУ ЈЕ ЧАСТ ШТО ЋЕ У ИМЕ СРБИЈЕ ПРИСУСТВОВАТИ ПАРАДИ ПОБЈЕДЕ У МОСКВИ
  • „Изградња станова за припаднике војске и полиције ће најпре почети у Нишу, а затим и у Врању, Лесковцу… Покушаћемо да помогнемо и младим људима који су у науци да реше стамбено питање, па после и свим осталим младим људима“
  • Предсједник Србије казао данас да ће у понедјељак, 7. маја, у Анкари на састанку с предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и 8. и 9. маја у Москви с руским предсједником Владимиром Путином разговарати о сарадњи и регионалним, политичким и економским темама

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић казао је данас да у Хртковцима у недјељу неће бити скупова, немира и нереда.

„Никаквих немира, сукоба и скупова неће бити у Хртковцима и молим све у учеснике који су најавили скуп да разумеју одлуку државе“, казао је Вучић у Предсједништву.

Он је замолио све који су најавили скупове да разумију да држава доноси одлуку да забрани скуп када постоји могућност значајнијег угрожавања јавног реда и мира.

„Србија гарантује мир, безбедност и стабилност. Надлежни органи ће свој посао да одраде и тачка“, казао је Вучић новинарима у Предсиедништву.

Ове године знатно повећање плата и пензија

Предсједник Србије изјавио је данас да се ове године може очекивати да плате у јавном сектору и пензије буду повећане у већем проценту него до сада.

„О повећању плата и пензија одлучиће Влада Србије, али је сигурно да ће оне знатно бити увећане“, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је додао да су импресивни резултати у јавним финансијама од почетка ове године и да је раст бруто домаћег производа (БДП) у првом кварталу био 4,5 одсто, што омогућава да се повећају зараде у јавном сектору и пензије.

„Људи виде да смо на добром путу. Сви који нису веровали кад смо о томе говорили – сада могу да се увере шта је урађено“, истакао је Вучић.

Посљедње увећање плата у јавном сектору и пензија, умањених од новембра 2014. као мера фискалне консолидације, било је у јануару ове године. Фискални савет предлаже да евентуално повећање тих буџетских издатака буде у складу са растом БДП-а.

Говорећи о изградњи станова за припаднике војске и полиције, Вучић је казао да ће након сусрета које ће имати с предсједницима Турске и Русије одржати састанак како би се видјело шта је могуће урадити како би се убрзала градња тих станова.

„Изградња ће најпре почети у Нишу, а затим и у Врању, Лесковцу“, рекао је Вучић и додао да ће „покушати да помогну младим људима који су у науци да реше стамбено питање, па после и свим осталим младим људима“.

Предсједник Србије Александар Вучић казао је данас да ће у понедјељак, 7. маја, у Анкари на састанку с предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и 8. и 9. маја у Москви с руским предсједником Владимиром Путином разговарати о сарадњи и регионалним, политичким и економским темама.

Вучић је новинарима у Београду рекао да ће 9. маја „имати част да у име Србије буде присутан на Паради победе у Москви“.

„То је догађај који говори о победи над фашизмом и имам велику част што ћу у име Србије присуствовати таквом догађају“, оцијенио је предсједник.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар