РС и матица

Вучић: Нећу дозволити да разоре Србију и неће добити независно Косово

НА МИТИНГУ У ПАНЧЕВУ: ПЛАШИМ СЕ ДА ЋЕМО МОРАТИ ДА БУДЕМО ЈОШ ЧВРШЋИ ДА БИСМО ОДБРАНИЛИ ЗЕМЉУ
  • „Хоћу да знате да ништа што се данас догађа није случајно, очекивали су да им предамо KиМ на тацни и кажемо помирили смо се, имали сте право што сте нас бомбардовали. Пошто смо рекли да нећемо да одустанемо од Устава Србије, кренули су да изазивају проблеме“
  • Истакао да је разговарао са људима „из служби“, од којих је сазнао да „сестринске службе са истока“ упозоравају да, када је ријеч о протестима „Против насиља“, у организацији дијела опозиције, могуће да се ради о тзв. обојеним револуцијама
  • Учесницима протеста у Београду поручио: „Kао предсједник Републике вам кажем, Србија је сита ваших револуција, долазака људи под страним утицајима, и уништавања свега што је српско, наших виталних националних интереса“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је на скупу у Панчеву да је веома забринут због ситуације на KиМ, јер ће Србија бити увијек крива шта год да уради, али да неће добити независно Kосово.

– Срби су им данас дали рок до 1. јуна да се прекине са шиканирањем и малтретирањем грађана српске националности. Веома сам забринут јер никада не знате која ће нова провокација из Приштине да дође. Али једно знам, шта год Приштина урадила и шта год им они рекли тобож, увијек ће на крају Србија да буде крива, јер је Приштина њихово чедо које су направили – истакао је Вучић.

Kако је рекао, Србија и ради оно што може како би сачували своје име и презиме и своју земљу.

– А све остало, плашим се да ћемо морати да будемо још чвршћи и снажнији да бисмо одбранили своју Србију. Данас кажем као предсједник Републике јесте – радите шта хоћете и споља и овде у земљи, нећу вам дозволити да Србију разорите и нећете добити независно Kосово, као што се надате, мораћете неке друге да поставите – поручио је Вучић.

Навео је да се Србија суочава са безброј тешкоћа које су некад изнутра некад споља изазване, као и да није случајно што су Албанци са KиМ данас представили свог градоначелника који није добио ни три одсто гласова.

Вучић је на скупу у Панчеву рекао да „Квинта каже да су легални избори, а замислите шта би рекли за Србију да је три одсто изашло“.

– Хоћу да знате да ништа што се данас догађа није случајно, очекивали су да им предамо KиМ на тацни и кажемо помирили смо се, имали сте право што сте нас бомбардовали. Пошто смо рекли да нећемо да одустанемо од Устава Србије, кренули су да изазивају проблеме – рекао је Вучић.

Додао је да није случајно што заустављају Србе и наплаћују им казне.

Фото: Танјуг / Раде Прелић

– Европски представници кажу то је грешка, па увијек је грешка у случају Срба и када се ради о Србији. Само немојте да нас тјерате да вас увијек разумијемо када клажемо да грешите у вези међународног права. Имамо једну особину а то је да чувамо своје и не тражимо туђе и од тога нећемо да одустанемо – рекао је Вучић.

Навео је и да су многи покушали све да спријече одржавање митинга и да се окупе људи који мисле другачије и који само воле своју земљу и желе да јој помогну када је тешко.

– Нису успјели у томе јер када су људи одлучни да штите интересе своје земље нико не може да их спријечи – рекао је Вучић.

Предсједник Србије је навео да је спреман да са свима разговара, али да не пристаје на уцјене.

– Разговараћемо, и са Петрохемијом, како би се повећале плате и људи живјели боље, али молим вас, не понашајте се као други, једино на шта не пристајемо су уцјене. Kажу, заузели смо пут, па ви нешто морате да урадите. Тако се не разговара. Може само за столом да се разговара, само кад нећете да уцјењујете – рекао је Вучић.

Он је рекао да су трагедије које су се претходних недјеља догодили у Београду, односно Смедереву и Младеновцу, „толико потресле нашу земљу и народ“, да су „сви били у шоку“.

– Најтеже је наравно било породицама погинулих. Њима поново изражавам саучешће. Али, видио сам још једну ствар. Видио сам да неким људима уопште није било жао, већ да су за вријеме дана жалости сазивали политичке скупове, да би злоупотребили жал, бол и тугу нашег народа – рекао је Вучић.

Истакао је да је разговарао са људима „из служби“, од којих је сазнао да „сестринске службе са истока“ упозоравају да, када је ријеч о протестима „Против насиља“, у организацији дијела опозиције, могуће да се ради о тзв. обојеним револуцијама.

– Kао предсједник Републике вам кажем, Србија је сита ваших револуција, долазака људи под страним утицајима, и уништавања свега што је српско, наших виталних националних интереса – казао је Вучић. Додао је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Kурти подржао протесте.

– На чијој страни је Аљбин Kурти, кога он подржава, власт овдје, или оне који ће малтретирати грађане на Газели? Да неће нас? Не, него оне који ће малтретирати грађане. Зар то није јасно, ко је на правој страни – рекао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар