РС и матица

Вучић: Нећу `македонски референдум` о Косову и Метохији

„ОТВОРЕНО И ХРАБРО САМ ПРЕДЛАГАО РАЗГРАНИЧЕЊЕ ЈЕР ЈЕ ТО НАЗДРАВИЈЕ ЗА СРБИЈУ И СРБЕ“
  • „Предсједник Србије у интервјуу ТВ Прва навео да је послије наступа у Скупштини популарност њега и његове странке опала за два одсто и отишла директно радикалима: „Не повлачим се пред истраживањем, већ пред ужасном кампањом, у којој сам проглашен за издајника. Како да изгурам нешто, ако морате да донесете одлуку о разграничењу, морате да идете на референдум, а за то могу да добијем 20 одсто а 35 одсто изашло?“
  • Нагласио да се Шешељ у скупштини понашао „лукаво“ и представио себе као заштитника Вучића, а 12 посланика СРС говорило против ЕУ:  „Из мог угла, то је било неодговорно и неозбиљно, јер тако држава не може да се води, али из партијског угла је паметно урадио, да њих 12 говори исто, да мрзе ЕУ, а 55 одсто људи је са тим сагласно

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је он за разграничење са Албанцима, што је, каже, храбро и отворено предлагао, јер је сматрао да је то најздравије за Србију и Србе, али да су грађани били против тога и да је он ту поруку разумио.

Он је додао и да му је популарност опала послије скупштинске сједнице о Косову и Метохији, на којој је, истиче, говорио најотвореније и најпоштеније о тој теми, не желећи да обмањује грађане.

Он је за ТВ Прву рекао да би референдум по питању КиМ могао да буде расписан, ако има нешто да предложи народу, што нема.

„Ја сам предлагао, храбро и отворено, нешто што ме је коштало и популарности у народу, као и мере фискалне консолидације. А, људи су данас задовољни, јер живе боље него пре четири године. Рекао сам да сам за разграничење са Албанцима и тога се не стидим“, рекао је Вучић.

Истакао је да је то апсолутно најздравије за Србију и за Србе, али да су Срби против тога и да је он ту поруку разумио.

„Одлично сам разумео све што се говорило и што су показала истраживања јавног мњења, јер се озбиљно тиме бавим и за разлику од других, када нам падне популарност, знам узроке и то не кријем“, рекао је Вучић.

Он је додао да се не повлачи пред истраживањем, већ пред ужасном кампањом, у којој је проглашен за издајника.

„Како да изгурам нешто, ако морате да донесете одлуку о разграничењу, морате да идете на референдум, а за то могу да добијем 20 одсто. Да кажем као у Северној Македонији, 35 одсто изашло, а прошао референдум? Ја тако нећу и тако у Србији не може да прође референдум“, подвукао је Вучић.

Он је навео и да му је популарност опала послије скупштинске сједнице о Косову и Метохији, на којој је, истиче, говорио најотвореније и најпоштеније о тој теми, не желећи да обмањује грађане, у корист СРС и Војислава Шешеља.

Како је рекао, истраживања су рађена прије и послије његовог обраћања у парламенту, а показала су да је популарност њега и његове странке опала за два одсто и отишла директно радикалима.

„У скупштини сам говорио најотвореније, најпоштеније, дуго се припремао… Борио сам се, трудио да кажем истину народу, да не обмањујем и не лажем грађане, јер је мој посао да водим земљу и да водим рачуна о интересима Србије и српског народа. Истовремено, нисам могао да додирнем емоције људи, јер сам говорио рационално, а народ то не воли“, констатовао је Вучић говорећи за ТВ Прву.

На питање да ли је два одсто мала цијена, Вучић је узвратио да није питање цијене, нити да ли је подршка опала за 20 или 30 одсто, што би каже, и прихватио лакше, само да могу да ријеше питање КиМ.

„Ми нисмо спремни да чујемо истину. Као што ни ви нећете да чујете истину о цени струје или нечем другом, јер је увек лакше да кукамо. Много мање смо спремни да чујемо истину о Космету, чак и кад је знамо, неће људи то да прихвате, јер дира у њихове емоције“, истакао је он.

Како каже, Шешељ се у скупштини понашао „лукаво“ и представио себе као заштитника Вучића и паметно искористио парламентарну расправу и одлично припремио сараднике, па је 12 посланика СРС говорило против ЕУ.

„Из мог угла, то је био неодговорно и неозбиљно, јер тако држава не може да се води, али из партијског угла је паметно урадио, да њих 12 говори исто, да мрзе ЕУ, а 55 одсто људи је са тим сагласно“, рекао је Вучић.

То, додао је, није добро за Србију.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар