РС и матица

Вучић: Нека Милатовић и Спајић кажу какве везе са њиховом резолуцијом имамо ја и Београд

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ПОЛИТИЧКОМ ВРХУ ЦРНЕ ГОРЕ ПОСТАВИО НЕКОЛИКО ПИТАЊА ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ
  • Александар ВУЧИЋ: Јесам ли ја био идејни творац Резолуције о Јасеновцу? На који начин сам вршио притисак на њих да ту резолуцију усвоје? Молим их да изађу у јавност и објасне својим хрватским пријатељима и својим западним пријатељима, којима се извињавају даноноћно говорећи да је то велика грешка, да ми кажу зашто су ту грешку починили

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поставио је неколико питања политичком врху Црне Горе поводом ситуације настале послије усвајања Резолуције о Јасеновцу у црногорском парламенту и црногорских тврдњи да је та резолуција донешена под притиском Београда.

– Јесам ли ја био идејни творац Резолуције о Јасеновцу, питам предсједника и премијера Црне Горе и на који начин сам вршио притисак на њих да ту резолуцију усвоје и молим их да изађу у јавност и да објасне својим хрватским пријатељима и својим западним пријатељима којима се извињавају даноноћно говорећи да је то велика грешка, да ми кажу зашто су ту грешку починили и да објасне људима да су се шалили када су говорили да са тим има везе Београд и ја лично – казао је Вучић на конференцији за новинаре, коментаришући ситуацију у Црној Гори и нервозу Хрватске насталу поводом доношења Резолуције о Јасеновцу.

Како је рекао, за Резолуцију о Сребреници говоре да је то пут у будућност, а да када је ријеч о резолуцији о Јасеновцу говоре да резолуције нису пут за рјешавање проблема у региону и да морају да имају сагласност свих у региону.

Он је поручио да „кад год би Србија подигла главу и кад год није била унижена и пристала да служи туђим интересима, да се самокажњава и пристаје на фантазмагоричне катаразе због тобожње сопствене злочиначке прошлости и кад год би представљала политички фактор који није безначајан а њени политичари одбијали да се извињавају што су нас убијали, увијек би се у региону правила коалиција“.

– Једна од земаља која би ту увијек била присутна је Хрватска – додао је Вучић.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар