РС и матица

Вучић обавијестио Путина, Сија и земље Квинте да Приштина вуче потезе који воде пуној дестабилизацији

САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРИМА ЧЕПУРИНОМ, МАНЧАНГОМ, СКОТОМ, ФАБРИЦИЈЕМ...
  • Предочио им да приштинско подизање царина сто одсто може „довести и до дубље ескалације сукоба“
  • Предсједник Вучић и амбасадори Чепурин и Ли се договорили да буду у свакодневном контакту док криза, коју је Приштина изазвала, не буде превазиђена
  • На сједницу Савета за националну безбедност стигли министар унутрашњих послова и директор полиције, Небојша Стефановић и Владимир Ребић, шеф БИА Братислав Гашић, министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије, Александар Вулин и Милан Мојсиловић, министар трговине Расим Љајић, генерални секретар предсједника Никола Селаковић, премијерка Ана Брнабић и министарка правде Нела Кубуровић

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином и Народне Републике Кине Ли Манчангом, обавијестио их о најновијем неодговорном потезу Приштине да уведе таксе на робу из Србије и замолио их да о томе обавијесте предсједнике Путина и Сија.

Предсједник Вучић је амбасадоре Чепурина и Лија упознао са чињеницама да мере Приштине воде ка пуној дестабилизацији цијелог региона и да могу довести и до дубље ескалације сукоба, саопштено је из Председништва, преноси Танјуг.

Амбасадори Чепурин и Ли су изразили пуну подршку напорима Србије да кризу ријеши мирним путем, уз поштовање норми међународног јавног права, као и постигнутих споразума и уговора у региону.

Предсједник Вучић и амбасадори Чепурин и Ли су се договорили да буду у свакодневном контакту док криза, коју је Приштина изазвала, не буде превазиђена.

Предсједник Србије срео се и са амбасадорима Квинте и ЕУ, петнаестак минута прије 19.00 сати, за када је предсједник Вучић заказао сједницу Савета за националну безбједност.

Састанку са амбасадорима САД-а, Њемачке, Француске, Велике Британије и Италије, као и шефом делегације ЕУ, присуствовао је и шеф Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Предсједништво Србије вечерас су, 15-так минута прије 19.00 сати, напустили Сем Фабрици, Кајл Скот и други амбасадори земаља Квинте, који су се одазвали на позив предсједника Александра Вучића послије повећања такси за српске производе на КиМ, а почели су да стижу чланови Савета за националну безбедност, који се састаје у 19.00.

На сједницу Савета стигли су већ министар унутрашњих послова и директор полиције, Небојша Стефановић и Владимир Ребић, шеф БИА Братислав Гашић, министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије, Александар Вулин и Милан Мојсиловић, као и министар трговине Расим Љајић, јавља Танјуг.

На сједницу је дошао и генерални секретар Председника Никола Селаковић, а чланови Савета су још и премијерка Ана Брнабић, министарка правде Нела Кубуровић, те шефови служби безбједности.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар