РС и матица

Вучић: Подносимо захтев команданту Кфора за повратак наших снага безбедности на КиМ

УПУТИЋЕ ПИСМО ПРЕДСЈЕДНИЦИМА И ПРЕМИЈЕРИМА ПЕТ ЗЕМАЉА ЕУ КОЈЕ НИСУ ПРИЗНАЛЕ КОСОВО*
  • „Приштина је погазила Вашингтонски споразум у потпуности, пошто 15. децембра у Бриселу подноси захтјев за чланство у ЕУ. То је за нас веома непријатан догађај и кршење Вашингтонског споразума“
  • „Пошто ћемо бити изложени таквом притиску без обзира на цену – да ли да их признамо или допустимо улаз у УН – нисам толико глуп колико неким изгледам и нећу то привхатити. Не пада ми напамет, мораће да испуне оно што су потписали у Бриселском споразуму“
  • Нагласио да ће и он и цијела Србија бити изложени жестоким нападима и притисцима извана, не само хибридним ратом као досад, већ до сада највећим и најтежим могућим притисцима: „И то могу да очекујем већ од 17. децембра када буду представници Немачке, Француске, Америке и Брисела буду у Београду и када ми буду објаснили како морамо да се понашамо и ако не шта ће да буду посљедице“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић је у обраћању јавности, због посљедњих догађања на Косову и Метохији, изјавио да је указао међународним партнерима на безобзирност Приштине, поводом хапшења полицајца Дејана Пантића, са чијом је супругом Сузаном разговарао.

Усагласили смо текст који ћемо упутити команданту Кфора, којим ћемо затражити повратак наших снага безбједности на КиМ, најавио је Вучић.

– Наша борба тек предстоји, они су учинили све да онемогуће нормалан живот Срба на Косову и Метохији – поручио је Вучић.

Приштина је погазила Вашингтонски споразум у потпуности, пошто 15. децембра у Бриселу подноси захтјев за чланство у ЕУ.

– То је за нас веома непријатан догађај и кршење Вашингтонског споразума – истакао је Вучић.

Упутио је, каже, писмо предсједницима и премијерима пет земаља које нису признале самопроглашену независност Косова, јер пријем могу да траже само државе, а Косово то није.

– То су наши пријатељи, вјерујем да ће писмо нешто значити – додао је Вучић.

Он је навео да ће Србија и он бити изложени до сада највећим и најтежим притисцима споља и поручио да неће признати Косово, нити одустати од захтева за формирање ЗСО.

Вучић је истакао да су Срби 10 година поштовали договор и Бриселски споразум, док Албнаци нису и да сада Аљбин Курти каже да је захтев за формирање ЗСО у дијалогу дјетињаста жеља и да то можемо да добијемо само ако признамо Косово.

– Пошто ћемо бити изложени таквом притиску без обзира на цену – да ли да их признамо или допустимо улаз у УН – нисам толико глуп колико неким изгледам и нећу то привхатити. Не пада ми напамет, мораће да испуне оно што су потписали у Бриселском споразуму – истакао је Вучић.

Како је рекао, биће и он и цијела Србија изложени жестоким нападима и притисцима споља, не само хибридним ратом којем смо били изложени и до сада, већ до сада највећим и најтежим могућим притисцима.

– И то могу да очекујем већ од 17. децембра када буду представници Немачке, Француске, Америке и Брисела буду у Београду и када ми буду „објаснили“ како морамо да се понашамо и ако не шта ће да буду последице – рекао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар