РС и матица

Вучић: Погађа ме лоше мешање Српске православне цркве у политику

„СУВЕРЕНИТЕТ ЧУВАЈУ ТЕРИТОРИЈА И НАРОД. А ШТА ОД ТОГА СРБИЈА ИМА НА КОСОВУ?“
  • „…За мене су људи најважнији. Пуни суверенитет значи да Србија уводи војску и полицију. То је значење тих речи. Плашим се да је то неодговорно. Нећу да се коцкам, а да чувам наш народ наравно да хоћу, али тиме што ћете се трудити да јасно не желите било какав компромис плашим се да нећемо имати око чега да правимо компромисе, јер нас је неодговорна политика довела у ову ситуацију“
  • Реагујући на изјаву Бојана Пајтића да је СНС политичко крило земунског клана, Александаре Вучић рекао: „Земунски клан је формирала претходна власт преко Љубише Бухе Чумета и свих осталих. Сви су они били део земунског клана. У њихово време су се људи убијали по улицама, имали смо два, три убиства дневно која никада нису истражена. Данас имате седам пута мање убијених у Београду него што је било у време мафијашке владавине Бојана Пајтића, Бориса Тадића, Драгана Ђиласа”

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас у Хелсинкију да га погађа „лоше мешање“ Српске православне цркве у политику.

Он је поводом саопштења Сабора СПЦ да ни по коју цијену не смије да се доведе под знак питања пун суверенитет и интегритет Србије на Косову и Метохији рекао да суверенитет чувају територија и народ, и питао шта од тога Србија има на Косову.

„Шта нам је остало од 1999. и од 2009. и где су нам војска, народ и коју територију контролишемо? Како да то чувамо“, упитао је Вучић и додао да су за њега људи најважнији.

Како је навео, пуни суверенитет значи да Србија уводи војску и полицију.

„То је значење тих речи. Плашим се да је то неодговорно. Нећу да се коцкам, а да чувам наш народ наравно да хоћу, али тиме што ћете се трудити да јасно не желите било какав компромис плашим се да нећемо имати око чега да правимо компромисе, јер нас је неодговорна политика довела у ову ситуацију“, рекао је Вучић за телевизију Пинк из Хелсинкија.

Сабор СПЦ оценио је синоћ да Косово и Метохија „никада није било нити може бити само политичко питање за чије решавање монопол имају искључиво државни органи“ и додао да „ни по коју цену не сме да се доведе под знак питања пун суверенитет и интегритет Србије на Косову и Метохији“.

У саопштењу након ванредног јесењег заседања Сабора СПЦ се наводи да би „било какав потпис који би омогућио признање Косова, учешће у УН или одрицање Србије од њега под било којом формом, заувек укинуо свако историјско право Србије на овим темељним просторима наше духовности и државности“.

„Земунски клан основала је бивша власт и са њим се љубакала и грлила“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић, реагујући на изјаву Бојана Пајтића да Србијом влада политичко крило Земунског клана, каже да је Земунски клан формирала претходна власт преко Љубише Бухе Чумета и свих осталих.

Вучић је новинарима у Хелсинкију рекао да не зна шта да одговори људима који своју фотељу чувају до последњег дана, са пет или шест одсто подршке, јер им је „много важно да уживају у својим фотељама”.

„Што се тиче Земунског клана сви су они били део Земунског клана. У њихово време су се људи убијали по улицама, имали смо два, три убиства дневно која никада нису истражена. Данас имате седам пута мање убијених у Београду него што је било у време мафијашке владавине Бојана Пајтића, Бориса Тадића, Драгана Ђиласа”, рекао је Вучић.

Поновио је да је Земунски клан формирала претходна власт преко Љубише Бухе Чумета и свих осталих.

„Са њима су се посећивали, љубакали и грлили…Нисам га (Пајтића) баш нарочито разумео, али ваљда не може да прихвати да неко има боље резултате. Ја то могу да разумем”, истакао је предсједник Србије.

Додао је да отуда долазе и критике, како је рекао, „полуписмених аналитичара” због пада на Дуинг бизнис листи, иако је Србија најбоља у региону по том питању и само је једна земља испред нас.

На Дуинг листи Србија је, подсјетио је, испред Хрватске, БиХ, Црне Горе и Албаније.

„Били смо иза свих њих у време Бојана Пајтића и осталих мафијаша. За мене је мафијаш онај који краде од деце из Хетерленда, који краде од хендикепиране деце, као што је крао Бојан Пајтић заједно са његовим сарадницима. Милион и по евра су потрошили народних пара да би изградили ништа, требало је да изграде нешто за хендикепирану децу”, нагласио је Вучић.

Бивши предсједник Демократске странке Бојан Пајтић за данашњи НИН је рекао да је владајућа Српска напредна странка политичко крило Земунског клана.

 

1 коментар

  • Као и сви професионални изроди тако и Вучићу није довољно да по Цркви пљује само из Београда, него то мора да чини и из тамо неке Финске. Анални спелеолог европских комесара и њихов секуларни свештеник острвио се на свештенство СПЦ. И још каже да га погађа њено „лоше мешање“ у политику а не погађа га добро мешање сваког искомплексираног западног потрчка коме Вучко подасире црвен тепих, хљеб и со и кад тај нитков иде у тоалет. Па и нас Вучићу погађа што функцију предсједника државе матице свих Срба обавља хронични и слаби лажов, али јак издајник, а премијерску фотељу грије прогестерон-ослабљено лезбејско међугорје обичне ћурке.. па трпимо. А није да не волимо неранџе. Али, још си Вучићу млад, да не би дочек’о велики пад. Да си нам жив, здрав и узбрдо брз… и да, к’о и сви јунаци вица „друже тииито, док је нас Бугојанаца биће и међеда“, носиш са собом цигле у џеповима, па кад крене потјера, да их бациш па да брже трчиш. Треба ће ти брзина.

Кликни овде да поставиш коментар