РС и матица

Вучић: Поносан сам што Србија помаже Српској више него икада и то ће се наставити

ОБИШАО РУСКИ ДОМ У БЕОГРАДУ СА АМБАСАДОРОМ РФ БОЦАН-ХАЧЕНКОМ И ДИРЕКТОРОМ ДОМА БАРАНОВОМ
  • Александар ВУЧИЋ Поводом оптужби шефа британске дипломатије Дејвида Камерона да је Србија „руски прокси“:  Србија је независна и суверене земља. У тешким условима успели смо да не погазимо свој образ. Зато сам разочаран изјавом Камерона, као и причом о дестабилизацији региона, јер ми се чини да многи други на томе раде – и то уз помоћ оних који нама свакодневно деле лекције. Ми ћемо наставити да водимо самосталну и независну политику и по питању Русије и по осталим питањима
  • Амбасадор РФ Александар БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Наши односи имају перспективу. Русија цијени политику коју води Србија. Ми од партнера попут Србије никада не тражимо да се претвори у проруску земљу. Желимо да Србија поштује свој национални и државни интерес јер то пружа најбоље услов за билатералне односе

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је поносан што Србија помаже Републици Српској више него икада, те нагласио да ће то бити настављено.

– Желим Републици Српској напредак и поносан сам што људи у Српској знају да Србија никада није помагала Републици Српској као што чини сада и што ће чинити у будућности – рекао је Вучић током посјете Руском дому у Београду, који је обишао са амбасадором Русије Александром Боцаном-Харченком и директором ове установе Јевгенијем Барановом.

Поводом оптужби шефа британске дипломатије Дејвида Камерона да је Србија „руски прокси“ и да заједно са Русијом планира дестабилизацију региона, Вучић је нагласио да је Србија независна и суверена земља.

– Ми се дичимо својом самосталношћу. У тешким условима успели смо да не погазимо свој образ. Зато сам разочаран изјавом Камерона, као и причом о дестабилизацији региона, јер ми се чини да многи други на томе раде – и то уз помоћ оних који нама свакодневно деле лекције. Ми ћемо наставити да водимо самосталну и независну политику и по питању Русије и по осталим питањима – нагласио је Вучић.

Боцан-Харченко је оцијенио да су односи Србије и Русије изузетно добри, додајући да се то односи и на економску и привредну сарадњу, што је најважније.

– Наши односи имају перспективу. Русија цијени политику коју води Србија. Ми од партнера попут Србије никада не тражимо да се претвори у проруску земљу. Желимо да Србија поштује свој национални и државни интерес јер то пружа најбоље услов за билатералне односе – рекао је Боцан-Харченко.

Вучићу је током посјете Руском дому уручена чланска карта библиотеке ове установе, те је са заједно са Боцан-Харченком и Барановом одгледао филм о историји односа Србије и Русије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар