РС и матица

Вучић: Послаћу специјалног изасланика у Њујорк и тражити да у УН размотре кршење свих процедура

„ШАНСЕ СУ МИНИМАЛНЕ АЛИ ЋЕМО СЕ ДО ПОСЛЕДЊЕГ БОРИТИ ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ“
  • Предсједник Србије Александар ВУЧИЋ: Главни спонзори свега су НАТО земље, Немачка, САД, Велика Британија и Турска. Журе јер знају да ће имати мање влада које ће то подржати у будућности. Шта је смисао свега? Да српски народ прогласе геноцидним
  • „Ваљда су мислили да ће сви да се тресу од страха. Како људи не познају српски народ! Тог дана када ту резолуцију будете усвајали видећете колико смо поносни. Тих дана позваћемо све Србе свуда где год да живе, на сваком месту истаћи ћемо наша националан обележја… Српски народ никада неће моћи да сруше“

Извор: РТРС

ШАНСЕ су нам минималне, али ћемо се против резолуције о Сребреници борити до посљедњег тренутка, рекао је Александар Вучић, предсједник Србије.

– У понедељак ћу послати специјалног изасланика са писмом и тражити да размотре кршење свих процедура, јер је обавеза Савјета безбједности да се бави питањем БиХ у складу са Повељом УН. Главни спонзори свега су НАТО земље, Њемачка, САД, Велика Британија и Турска – рекао је Вучић.

Предсједник Србије се пита зашто баш у овом тренутку се доноси резолуција:

– Јел обележавате 29 година? Они знају да ће имати мање влада које ће то подржати у будућности и зато им се жури.

Вучић је нагласио да резолуција о геноциду није оптужила Нијемце за злочине у Крагујевцу, Краљеву већ само за злочине над Јеврејима.

– Шта је смисао свега? Да српски народ прогласе геноцидним – тврди Вучић.

Замолио руководство Републике Српске да сваки дан разматра могућности и да се ради свакодневно.

– Коментар немачке амбасадорке јуче је срамотан. На коментар Мађарске рекли су „па за Србију никад није време“, е па нека за вас јесте. Ваљда су мислили да ће сви да се тресу од страха. Како људи не познају српски народ! Тог дана када ту резолуцију будете усвајали видећете колико смо поносни. Тих дана позваћемо све Србе свуда где год да живе, на сваком месту истаћи ћемо наша националан обележја, дан након што нас прогласе за геноцидан народ, е дан касније ћемо да истакнемо нашу најлепшу тробојку и да покажемо да српски народ никада неће моћи да сруше – рекао је Вучић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар