РС и матица

Вучић предложио Брнабић за мандатара, Вучевић, Мали и Дачић биће потпредсједници владе

НАГЛАСИО ДА ЋЕ ДАЧИЋ БИТИ НА ЧЕЛУ ВАЖНОГ МИНИСТАРСТВА И КООРИНАТОР СЛУЖБИ БЕЗБЈЕДНОСТИ
  • О АНИ БРНАБИЋ, која ћебити премијер само до 2024-те: У Ану имам безгранично поверење. Она је показала марљивост. Један од разлога, када сам коначно одлучио, био је што је један од народних посланика рекао да је за нас проблем да изаберемо Ану, јер је сатанизована. Тог тренутка сам одлучио да њу изаберемо. Зато што је сатанизована, а сатанизовали су је најгори у Србији“
  • О МИЛОШУ ВУЧЕВИЋУ И ИВИЦИ ДАЧИЋУ: – Вучевић ће бити веома значајан чинилац нове Владе и потпредседник Владе Србије. Дачић ће имати значајну и још значајнију улогу и функцију у државном апарату и то указује на поверење које имам и према Ани и према Милошу и према Ивици“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић предложио је Ану Брнабић за мандатара за састав нове владе Србије.

Нагласио је да неће имати пуни мандат јер ће на челу владе доћи до промјене 2024-те године.

Истакао је да нова влада треба да буде формирана у наредних 20 дана, и поновио да ће у влади бити много промјена.

– Биће много промена у влади, сада, као и током самог мандата, и на челу владе, и у саставу. Пред Аном Брнабић су сада велики задаци и важно је да се на то концетришемо – рекао је Вучић.

– Веома је важно да она остане председница Владе да бисмо могли да наставимо и да ужурбано радимо у решавању проблема на јесен и зиму ове године. Важно је да неко ко је искусан и у кога имам поверење може то да ради у овом тренутку – поручио је Вучић.

Навео је да је у складу са Уставом Републике Србије, а пошто је саслушао мишљења представника изборних листа, донио одлуку да кандидат за предсједника Владе буде Брнабић.

– Одлука је била компликована, сложена и унутар највеће странке у земљи и са коалиционим партнерима – рекао је Вучић.

– У Ану Брнабић имам безгранично поверење. Она је показала марљивост. Један од разлога, када сам коначно одлучио, био је што је један од народних посланика рекао да је за нас проблем да изаберемо Ану, јер је сатанизована. Тог тренутка сам одлучио да њу изаберемо. Зато што је сатанизована, а сатанизовали су је најгори у Србији – рекао је Вучић.

Он је истакао да је реч о жени која је урадила огроман посао за земљу, која је спремна да разговара 13 сати са пољопривредницима, радила и чини тешке ствари од којих други бјеже.

– Поносан сам на таквог сарадника и што на једну од најважнијих функција у земљу, могу да предложим способну, образовану жену, марљиву и пре свега лојалну Србији – рекао је Вучић и примијетио да некима смета што она неће да говори лоше о њему, или неким другима.

Пред њом је, додао је, тежак посао да састави владу.

– Предстоји нам тежак период, мислим да ће доћи до укрупњавања политичке сцене, јер ће морати да се одвоје они одговорни, мало десно и мало лево од центра, у односу на оне који би земљу уништили за пет минута, десничари пуни патриотских флоскула, са којима брзо не бисмо имали за плате, и најгори левичари тобож, велики либерали, који би уништили све национално и државотворно у земљи – рекао је Вучић.

Навео је да ће влада бити формирана у 20 дана.

– Није питање да ли ће за 15 или 25… Важно је да влада буде добра, да буде много промена, нове енергије, да људи гризу, да се боре за земљу, да раде предано, срчано, да ову тешку зиму и јесен преживимо, рекао је Вучић.

Додао је да ће сва три кандидата за премијера бити изузетно важни чланови Владе.

– Милош Вучевић ће бити веома значајан чинилац нове Владе и потпредседник Владе Србије. „Што се тиче Ивице Дачића, желим да кажем да ће имати значајну и још значајнију улогу и функцију у државном апарату и то указује на поверење које имам и према Ани и према Милошу и према Ивици Дачићу – рекао је Вучић.

Додао је да ће Дачић сем важног министарског мјеста и замјеника предсједника Владе имати и функцију координатора служби безбједности.

– Наравно, Синиша Мали у којег имам огромно поверење и који ће такође по ономе што сам могао да закључим и на састанку Председништва највеће политичке странке бити један од потпредседника Владе – додао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар