РС и матица

Вучић: Приштина чека повољан тренутак за напад на Србе

ТАЧИ УДАРОМ НА РАДОИЧИЋА ПОКУШАВА ДА ОСЛАБИ ОДБРАНУ СЈЕВЕРА КОСОВА
  • РТС открио: „Један од челних људи једне западне обавештајне службе саопштио ми је пре три дана: паметни су они, покушали су да креирају случај, искористили су ваше политичке противнике, искористили су комплетну агентурну мрежу, зато сте имали све оне попут Раде Трајковић који су са сигурношћу говорили да је Милан Радоичић крив, дакле – лагали су“
  • „Излазак Срба из институција на Косову требало би да буде крајња мера, јер у супротном Приштина не би била једина крива за непоштовање Бриселског споразума“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Приштина оптужбама против Милана Радоичића за умјешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, заправо жељела да ослаби одбрану сјевера Косова и сачека повољан тренутак за напад на Србе.

Вучић је за Радио телевизију Србије рекао да је Београд одувијек знао да Милан Радоичић нема никакве везе са убиством Ивановића, а да то показује и изјава предсједника Косова Хашима Тачија да је он протјеран са Косова.

Према његовим ријечима, Милан Радоичић је био 500 километара далеко од Косовске Митровице у тренутку када је убијен Оливер Ивановић.

„Један од челних људи једне западне обавештајне службе саопштио ми је пре три дана: паметни су они, покушали су да креирају случај, искористили су ваше политичке противнике, искористили су комплетну агентурну мрежу, зато сте имали све оне попут Раде Трајковић који су са сигурношћу говорили да је Милан Радоичић крив, дакле – лагали су“, казао је Вучић.

Он је рекао да је управо Тачи јучерашњом изјавом у Тирани да је он протјерао Радоичића са Косова потврдио да је случај против њега креиран.

„Они су желели да протерају Радоичића како би ослабили српску одбрану севера Косова, знали су да је Радоичић једно од кључних лица, желели су да га протерају и да чекају тренутак, повољан, за напад на Србе на северу“, казао је он.

Вучић је додао и да нема црвене потјернице за Радоичићем.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у Косовској Митровици. Због умијешаности у његово убиство, Приштина је подигла четири оптужнице, једну против Радоичића.

Он је успио да избјегне хапшење, а потом се појавио у Србији гдје је саслушан у полицији, послије чега је наведено да је успјешно прошао полиграфско тестирање.

Излазак из институција Косова да буде крајња мера

Предсједник Србије Александар Вучић је казао да би излазак Срба из институција на Косову требало да буде крајња мјера, јер у супротном Приштина не би била једина крива за непоштовање Бриселског споразума.

„Ми своју позицију у свету држимо прилично добро, ако изађемо из свих институција рећи ће ‘више ни Београд не поштује Бриселски споразум'“, рекао је Вучић за РТС.

Додао је да, уколико би Срби изашли из институција, сматрало би се да је „отворено бојно поље“ и да би једино питање било „ко ће приви нешто да уради“.

„Ја сам за то да ми са тим сачекамо 45 дана, да видимо шта ће да ураде са таксама, а онда да хладне главе доносимо такве мере“, рекао је Вучић и истакао да је Београд посвећен миру и дијалогу.

Он је поново демантовао наводе да постоји рок за постизање споразума са Приштином.

„Нема никаквих рокова, то су бесмислице, али што више времена пролази наши односи су све лошији“, рекао је Вучић.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар