Вијести РС и матица

Вучић Приштини: Не сањајте да ћете успети да са КиМ протерате Србе

У СОКО БАЊИ РЕКАО ДА ЋЕ НАРЕДНЕ ДВИЈЕ ГОДИНЕ БИТИ ТЕШКЕ ЗА СРБИЈУ
  • „Док сам предсједник Србије – неће бити ни уласка у НАТО, ни у други војни блок и Србија ће љубоморно чувати своју неутралност и сама бранити своју слободу. То је наш избор“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је Приштини да не сања да ће успјети да протјера Србе са Косова и Метохије.

Вучић је навео да је данашња одлука премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да отвори мост на Ибру између сјеверне и јужне Косовке Митровице, који је брана за Србе, дошла послије свега неколико дана од срамних лажних избора.

Он је указао да је тај мост био брана и чувар интереса за Србе на сјеверу да Албанци из јужног дијела Митровице не би преузели и сјеверну.

– То им је дугогодишња идеја – рекао је Вучић током посјете Соко Бањи.

Вучић је рекао да Курти једино жели да протјера Србе са Косова и Метохије и да по сваку цијену жели сукобе.

– Ми ћемо да учинимо све што је у нашој моћи да сачувамо мир. Даћемо све од себе да никада више ниједна мајка, супруга или бака не размишља о томе кога ће да шаље у рат – истакао је Вучић.

Он је рекао да предстојеће двије године неће бити лаке за Србију због многих притисака споља, јер је Србија данас једна од ријетких земаља која има самосталну, независну и слободарску политику.

– Док сам предсједник Србије – неће бити ни уласка у НАТО, ни у други војни блок и Србија ће љубоморно чувати своју неутралност и сама бранити своју слободу. То је наш избор – рекао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар