РС и матица

Вучић Сарацину: Неће бити независног Косова* онако како сте планирали

ИЗАСЛАНИК ЊЕМАЧКЕ ЗА З. БАЛКАН: НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ НА КОСОВУ*
  • Поводом иступа Мануела Сарацина још рекао: „Нисам знао да о томе одлучују Немци, али добро је да је Сарацин то јавно рекао, пошто су Немци већ одлучивали о неким плановима, добро је да нам је то јавно рекао“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас, на тражење новинара да прокоментарише изјаву специјалног изасланика Њемачке за Западни Балкан Мануела Сарацина да неће дозволити Републику Српску на Косову, да о томе одлучују Срби и Албанци и поручио му да неће бити ни независног Косова онако како су планирали.

– Нисам знао да то каже – да то неће дозоволити, мислио сам да о томе одлучују Срби и Албанци. Нисам знао да о томе одлучују Немци, али добро је да је Сарацин то јавно рекао, пошто су Немци већ одлучивали о неким плановима, добро је да нам је то јавно рекао – рекао је Вучић.

Каже да ће и он Сарацину нешто поручити, уз све поштовање које има према њему пошто га изузетно цијени у сваком смислу.

– Неће бити ни независног Косова онако како планирате. Ајде, сад лепо, схватио сам вашу поруку и надам се да сте ви разумели моју поруку – поручио је Вучић Сарацину.

Србија не уводи санкције Русији, јер се бори за своју политику

Србија не уводи санкције Русији, јер се бори за своју политику гдје год може, а наша политика је дефинисана закључком Савјета за националну безбједност, изјавио је Вучић.

Нова дешавања на геополитичкој сцени имаће тешке посљедице по Србију која ће бити под великим политичким притиском, потребно је да се руководство руководи здравим разумом и да у највећој кризи спасе своју земљу, рекао је Вучић у разговору са новинарима након свечане церемоније пуштања гасног интерконектора између Бугарске и Грчке.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар