РС и матица

Вучић се у Бијелој кући састао са Тачијем у присуству Гренела и О`Брајена

САГЛАСИЛИ СЕ ДА ПРЕГОВОРИ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ ПО УКЛИДАЊУ ТАКСИ БУДУ НАСТАВЉЕНИ
  • Председник Србије рекао да Сједњене Државе нису тражиле никакав уступак од Београда у замјену за укидање такси Приштине
  • Најавио нова повлачења признања Косова* наредних дана и објавио да ће Србија обуставити дипломатску акцију рада на повлачењу признања независности Косова, ако и када Албанци престану да траже да Србија призна Косово
ПРЕДСJЕДНИК Србије Александар Вучић састао се у Бијелој кући са Хашимoм Тачијем, уз учешће америчких званичника Ричарда Гренела и Роберта ОБрајана, сазнаје Танјуг.

Вучић, као и Тачи и амерички званичници истакли су неопходност укидања такси и жељу да преговори између Београда и Приштине одмах по укидању такса буду настављени.

Вучић и Тачи налазе се у Сједињеним Државама у одвојеним посjетама.

„У овом тренутку, до укидања такса, нема разговора ни о каквим суштинским питањима”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Вучић је раније данас најавио нова повлачења признања Косова и поручио да по укидању такси може да се разговара о томе да ли ће и којој форми дијалог бити настављен и о којим ће се темама разговарати.

Он је новинарима рекао да ће Србија обуставити дипломатску акцију рада на повлачењу признања независности Косова, ако и када Албанци престану да траже да Србија призна Косово.

„Немојте да тражите признање, ми нећемо да спроводимо отпризнавање. Али, они то никада нису хтели да прихвате“, истакао је Вучић и додао да Приштина сматра да дипломатска акција Србије на убjеђивању земаља које су признале Косово да признање повуку „вређа њихову позицију независне земље“.

„Ако то вређа њихову позицију, како онда траже да ми прекинемо оно што они раде сваки дан?“, запитао је Вучић и додао да ћемо и даље имати још таквих мањих или већих успјешних дипломатских активности.

Поновио је да је Србија спремна за разговоре, ако Приштина укине таксе.

„Када повуку таксе Албанци, спремни смо да говоримо о суштинским стварима“, рекао је Вучић новинарима у Вашингтону.

Вучић је рекао и да Сједњене Државе нису тражиле никакав уступак од Србије у замjену за укидање такси Приштине.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар