РС и матица

Вучић: Спремни смо за компромисе, али мора да крене формирање Заједнице српских општина

„СА ЈЕДНИМ ОД НАЈВИШИХ ПРЕДСТАВНИКА ЕУ РАЗГОВАРАО САМ (О КиМ) ТЕЛЕФОНОМ СКОРО САТ“
  • За телевизију Хепи рекао: „Компликује се ту ситуација, много ме брине“
  • „Србија је из највишег степена борбене готовости прешла у нешто нижи степен борбене готовости, али да и даље има значајан и довољан дио снага да се увијек помогне српском народу на КиМ“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да је разговор са представницима Срба са Косова и Метохије био тежак и да нема лаких разговора ни са европским и америчким представницима.

– Тежак разговор са свима, нема лаког разговора ни са /специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом/ Лајчаком, имао сам разговоре са више америчких представника у претходним данима, са више европских представника, са једним од највиших европских представника сам синоћ разговарао скоро сат времена телефоном од 11 до поноћи. Компликује се ту ситуација, много ме брине – рекао је Вучић за ТВ Хепи.

Он је поручио да је Србија увијек спремна за компромисе и упутио молбу да се повуку и склоне, како је рекао, лажни градоначелници из општинских зграда на сјеверу.

– Нека поднесу оставку, спремни смо за компромисе, али мора да се крене у формирање Заједнице српских општина, морамо да разговарамо, разговор је једини лијек, али вас молим да коначно неко нешто и предузме и неко нешто и уради – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија из највишег степена борбене готовости прешла у нешто нижи степен борбене готовости, али да и даље има значајан и довољан дио снага да се увијек помогне српском народу на КиМ.

На питање да ли је могуће да и Србија буде кажњена, иако није крива ни за шта, јер се „обје стране“ позивају на суздржаност, Вучић је рекао да не би искључио ту могућност.

– Даћемо све од себе да не будемо, не бих искључио ту могућност посебно да постоји жеља код три или четири земље да се то догоди – чини ми се да никоме не морам да говорим које су то земље – рекао је он.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар