РС и матица

Вучић: Србија ће 5. фебруара због ескалаторних потеза Приштине затражити хитну седницу СБ УН

ВЕЋ НАПИСАО ПИСМА СА УКАЗИВАЊЕМ ШТА БЕОГРАД ТРАЖИ ОД ТЗВ. МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ
  • Навео да ће власти самопроглашеног Косова наставити са ометањем и новим смицалицама како би постигле циљ – да Срба не буде у јужној покрајини и обећао: „Београд ће учинити све да их буде. Овако или онако, успећемо да их сачувамо!“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је да ће Београд преко свог представника у УН у понедјељак, 5. фебруара, затражити хитну сједницу Савјета безбједности УН поводом најновијих потеза Приштине и најгрубљег кршења међународног права.

Вучић је навео да је већ написао и потписао писма која ће у понедјељак, 5. фебруара, бити упућена свим чланицама ЕУ и чланицама Савјета безбједности УН, укључујући и Русију и Кину.

– У писму сам указао на сва кршења и ескалаторне норме и шта је то што држава Србија захтева од такозване међународне заједнице – изјавио је Вучић на конференцији за новинаре у Палати Србије.

Вучић је оцјенио да ће власти самопроглашеног Косова наставити са ометањем и новим смицалицама како би постигли циљ – да Срба не буде у јужној покрајини, али и нагласио да ће Београд учинити све да их буде.

– Овако или онако, успећемо да их сачувамо! – поручио је предсједник Србије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар