РС и матица

Вучић: Србија и Република Српска морају да се држе заједно ако хоће да опстану

У ДНЕВНИКУ РТС ОБЕЋАО: „СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ИМАЋЕМО ЈОШ ВЕЋЕ И ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ“
  • „Победићемо. Опстаће наш народ на КиМ, народ неће бити гладан, исплаћиваћемо плате, и успевати да их снабдевамо робом, материјалом за болнице, опремом“
  • „Протести који се одржавају неколико субота уназад у Београду мирни су – полиција неће интервенисати док год такви остану. Полицију нисте ни видели тамо, за разлику од других земаља где су крваве главе и водени топови. Ми пустимо да раде шта хоће, онда дођу локални избори они добију девет одсто и своја два, три одборника ми добијемо 27 и сви задовољни“
  • „Посета председника Русије Владимира Путина, 17. јануара, од изузетног значаја за нашу земљу, јер је важно да унапређујемо сарадњу са Русијом у свим областима, економији и политици, због наше будућности. За нас је свакако од већег значаја, а претпостављам да је од значаја и за Русију. Председника Путина ћемо добро да дочекамо, верујем да ће и велики број грађана доћи да га поздрави”
  • Тачију поручио: „Ако су (убице Оливера Ивановића) у Београду, а ви проводите истрагу, мораш да кажеш њихова имена, а ми ћемо их ухапсити. Ти који глумиш државу, мораш да кажеш имена убица. Дајте нам доказе, мале доказе, само реците имена и презимена и ми ћемо их ухапсити”

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да ће држава помоћи свом народу на Косову и Метохији, погођеном трговинским мјерама Приштине.

Предсједник је истакао да ће Србија побиједити и да ће опстати наш народ на Косову и Метохији, те да неће бити гладан.

„Нећемо дозволити ни једног тренутка да остану без подршке државе у сваком смислу”, рекао је предсједник Србије.

Вучић је, у дневнику РТС-а, казао да немамо много избора када се неко понаша не само противправно, већ ирационално, попут Приштине са таксама, и да морамо у тој ситуацији да издржимо и сачекамо тренутак када ће их они који су их подржавали „позвати памети” и таксе бити укинуте.

„Надамо се да ће то што пре да се догоди”, нагласио је он.

Вучић је истакао да се ради у немогућим условима, да као држава губимо много новца, али да је најважније да помажемо нашим људима који чувају наша огњишта, српско име и презиме, и нећемо дозволити да остану без српске робе.

„То је оно што можемо и морамо да урадимо. Када су таксе биле уведене рекао сам да ће три дана да се дигне медијска бука, а да ће само нас десетина морати да се сваког дана бави тиме. Управо то показује колика је тежина положаја у којем се налазимо”, рекао је он.

Вучић је казао да из те коже не може, нити хоће да изађе.

„Победићемо. Опстаће наш народ на КиМ, народ неће бити гладан, исплаћиваћемо плате, и успевати да их снабдевамо робом, материјалом за болнице, опремом. Да ли ће кекс исти доћи у исто време, остаје да се види, али неће бити гладни”, рекао је он.

Истакао је да неријетко падамо у замку лажних свађа лидера Албанаца на Космету, позивајући се на вијест да се савјетник Хашима Тачија Беким Чолаку заложио за укидање такси, преноси Танјуг.

Тим се, каже Вучић, само отвара простор Тачију у свијету.

Међутим, наводи предсједник, тих такси не би ни било да Тачијева партија за то није гласала. И Кадри Весељи је у Тачијевој партији, каже Вучић и подсјећа да је управо Весељи тражио да се таксе повећају на сто одсто.

Док су протести мирни, нема потребе за полицијом

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да су протести који се одржавају неколико субота уназад у Београду мирни, те да полиција неће интервенисати док год они такви остану.

„Полицију нисте ни видели тамо, за разлику од других земаља где су крваве главе и водени топови. Ми пустимо да раде шта хоће, онда дођу локални избори они добију девет одсто и своја два, три одборника ми добијемо 27 и сви задовољни”, рекао је Вучић за РТС.

Он је поновио да веома поштује народ и да је спреман да га саслуша, али да никада неће слушати Ђиласа, Обрадовића, Јеремића и друге представнике опозиције.

Како каже, њих је видио на свим до сада одржаним протестима, а, иако немају видљива обиљежја својих странака, јасно је, каже, које су им намјере.

„Шта треба да обуку, дрес? Као када ви сада не бисте рекли да сам ја Александар Вучић гост у емисији, јер немам написано то на мајици”, рекао је он.

Он је подвукао да никада неће слушати „пљачкаше који су оробили Србију, отели све што су могли”, преноси Танјуг.

„Њих никада нећу да слушам и то могу да поновим још 5.000 пута. Нећу да их слушам, као ни пре годину дана када су као шетали против диктатуре”, навео је Вучић.

Понавља да док нема насиља учесници протеста полицију неће ни видјети.

„То показује колико је Србија демократска земља и много више од западних земаља”, казао је предсједник.

Србија и РС морају да се држе заједно

Србија и Република Српска морају да се држе заједно ако хоће да опстану, истакао је вечерас предсједник Србије Александар Вучић и нагласио да грађани Српске не треба да слушају оне који желе да посвађају „два ока у глави”.

Вучић је, у дневнику РТС, рекао да је ријеч о ноторној лажи да су полицајци из Србије послати у Бањалуку на протест родитеља Давида Драгичевића.

„Дошао сам да се обратим народу и грађанима РС са телевизије Србије, јер знам да гледају и знам са колико љубави гледају у Србију. Дошао сам да кажем да је Србија од 2014. уложила никада више новца и подршке у РС. Није то давано властима или опозицији, давано је народу, од вртића, обданишта, школа, основних, средњих, до учествовања у аукцијама, када је новац био потребан РС. Укупно смо 21.550.000 евра плус још 20 милиона евра. Дакле, то није мали новац, а и најзначајнији инвеститори у РС су из Србије”, подсјетио је он, преноси Танјуг.

Вучић је замолио народ у РС да не слуша лажи, и оне који хоће два ока у глави да посвађају.

Важно да унапређујемо сарадњу са Русијом

Предсједник Александар Вучић изјавио је да је посјета предсједника Русије Владимира Путина, 17. јануара, од изузетног значаја за нашу земљу, јер је важно да унапређујемо сарадњу са Русијом у свим областима, економији и политици, због наше будућности.

„За нас је свакако већег значаја, а претпостављам да је од значаја и за Русију. Предсједника Путина ћемо добро да дочекамо, вјерујем да ће и велики број грађана доћи да га поздрави”, рекао је Вучић гостујући у Дневнику РТС.

Истакао је да ће током Путинове посјете бити потписано 20, а можда и више, споразума из различитих области.

Поручио је да ће Србија да унапређује сарадњу са Русијом, јер је то за нас веома важно.

„То није битно само у смислу, како то неки говоре, зато што је диван Пушкин и Чехов, Рубљов… Не, за нас је то важно због будућности, због добрих односа у будућности и у привреди, повећању руских инвестицијама и свим другим областима”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Посебно је подвукао чињеницу да, у политичком смислу, Русија подржава Србију у Савјету безбједности УН и свим другим органима и институцијама широм света.

Тачи нека каже имена убица Ивановића, или нека престане да лаже

Предсједник Србије Александар Вучић затражио је од Хашима Тачија да каже имена убица Оливера Ивановића, ако већ тврди да су у Београду, или да престане да лаже.

„Ако су у Београду, а ви проводите истрагу, мораш да кажеш њихова имена, а ми ћемо их ухапсити”, рекао је председник Вучић за РТС поводом Тачијеве изјаве да су Ивановићеве убице у Београду.

„Ти који глумиш државу, мораш да кажеш имена убица. Дајте нам доказе, мале доказе, само реците имена и презимена и ми ћемо их ухапсити”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је мало рећи „срам их било” за оне који, не само у Приштини, већ и оне у Београду који „глуме” да су нечији представници на Косову и Метохији, за све њих који, каже, хоће да кажу да је држава Србија умешана у убиство Ивановића, преноси Танјуг.

Вучић: Не знам откуд Вашингтон, договор ни на видику

– Не знам како је то неко смислио да споразум Београда и Приштине буде потписан у Вашингтону, ни ко му је то рекао, ни када, јер никакав договор није ни на видику, рекао је вечерас за РТС председник Србије Александар Вучић.

„Нема ни шта да буде да буде потписано, да будем искрен”, истиче Вучић за РТС, подсетивши да већ одавно говори да нема ничега на основу чега би требало да се темељи оптимизам о договору, преноси Танјуг.

„Следеће године још веће плате и пензије“

Предсједник Србије Александар Вучић пожелео је свим грађанима срећну Нову 2019. годину и поручио да ће „следеће године плате и пензије бити још више“.

Вучић је истакао да је важно да сачувамо стабилност јавних финансија у чему смо, каже, до сада успјевали.

„Понашали смо се дисциплиновано, одговорно, а радићемо још више и боље и људи ће живети још боље. А, имамо још тога да поправимо и променимо код себе”, рекао је Вучић гостујући у Дневнику РТС, преноси Танјуг.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар