РС и матица

Вучић: Србија је у конкуренцији пет земаља у које може доћи „Фолксваген“, надам се да ће бити и међу две

„АКО НА КРАЈУ ДОЂЕ У СРБИЈУ – МОГАО БИХ ДА СА ПОНОСОМ КАЖЕМ ДА САМ СВОЈ ПОСАО ЗАВРШИО“
  • На свечаности постављања камена темељца за фабрику гума Шандонг Линглонг у Зрењанину председник Србије истакао да је то највећа инвестиција у Војводини вредна више од 800 милиона евра и да ће огромну корист од те фабрике имати цела Србија
  • У обраћању грађанима Сечња, у оквиру кампање „Будућност Србије”, Вучић изјавио јда је у прва три месеца 2019. године – уместо планираног минуса од 19 милијарди динара – направљен суфицит буџета Србије од 16 милијарди: „Веома сам срећан због тога. То значи да се наставља финансијско опорављање Србије. Верујем да ће у трећем и четвртом кварталу бити огроман раст који ће омогућити да се значајно повећају плата и пензија“
  • Председник компаније „Линглонг” Ванг Фенг:  Изградња фабрике гума у Зрењанину значајна је за наш глобални развој. Запослићемо 1200 радника у Србији и уложити 990 милиона долара. Били смо дубоко дирнути како се председник Вучић борио за ову фабрику. Лично је организовао састанак посвећен пројекту. Српска страна је пружила политичку подршку пројекту и обезбедила све услове тако да је све текло глатко

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија прво била у конкуренцији осам а затим у конкуренцији пет земаља у коју би дошао немачки аутомобилски гигант Фолксваген.

„Надам се да ћемо ући у последње три, касније у последње две земље“, рекао је Вучић обраћајући се народу у Лазареву, код Зрењанина, који обилази у оквиру кампање „Будућност Србије“.

Он је истакао да ако би Фолксваген дошао у Србију, онда би то био највећи резултат.

„Ако би се случајно догодило да то успемо, то би био највећи резултат и онда бих с поносом могао да кажем да сам свој посао завршио“, казао је Вучић.

На свечаности постављања камена темељца за фабрику гума Шандонг Линглонг у Зрењанину истакао да је то највећа инвестиција у Војводини вредна више од 800 милиона евра и да ће огромну корист од те фабрике имати цела Србија.

Вучић је тако започео посету Средњебанатском округу у оквиру кампање „Будућност Србије“, преноси Танјуг.

Нагласио је да је довођење Линглонга у Србију велики успех и срећа за нашу земљу и да ће погони те фабрике донети огроман напредак.

Напоменуо је да смо до те инвестиције дошли „трновитим путем” и да Србија није била прва на листи избора те кинеске компаније.

„Господин Ванг је био веома тежак човек за преговоре, али борили смо се из дана у дан желећи да покажемо да је Србија право место за Линглонг и да је та компанија прави избор за нас. Без нашег пријатељства са председником Кине Си Ђинпингом, који је наш пријатељ и брат, пошто је спасао 5.000 радних места само у Смедереву, не бисмо могли да направимо контакт са Вангом”.

Вучић је навео да је захваљујући Сију Србија успела да успостави добар контакт са Линлонгом и да им предочи да нудимо најбоље услове

Кинеска фабрика „Шангдонг Линглонг” ће, према најавама, запослити 1.200 радника, производити 13 милиона гума годишње.

Председник Србије је посетио и Удружење пчелара „Цвет Баната” у Лазареву, обишао изложбе и разговарао с локалним пчеларима.

У Банатском Карађорђеву обишао је породично домаћинство Ћук.

У Новом Бечеју је обишао и фабрику пољопривредних прикључних машина Агротек, а у Новом Милошеву – Музеј „Котарка”.

Вучић се на крају посете обратитио грађанима на скупу у Зрењанину који је почео у 17 часова.

Ванг о томе како их је Вучић „купио” да дођу баш у Србију

Председник компаније „Линглонг” Ванг Фенг изјавио је да је изградња фабрике гума у Зрењанину значајна за глобални развој тог светски познатог произвођача гума и јачање утицаја кинеских производа у свету, као и да ће тај пројекат допринети привредном развоју Србије и даљем развоју односа две земље, преноси Танјуг.

Ванг је на церемонији свечаног постављања камен-темељца за фабрику у Зрењанину рекао да ће „Линглонг” запослити 1200 радника у Србији и уложити 990 милиона долара и да ће остварити приходе од око 600 милиона долара.

Истовремено је истакао да ће фабрика гума у Зрењанину бити изграђена захваљујући председнику Србије Александру Вучићу који је, како је рекао, уложио огромне напоре да се тај пројекат реализује у Србији.

„Ми смо, дубоко дирнути тиме, одлучили да изградимо фабрику у Зрењанину”, рекао је Ванг и присетио се да је први пут дошао у Србију на инаугурацију председника Вучића који је, каже, тада пронашао време да разговара са представницима „Линглонга”.

Навео је да је председник Вучић лично организовао састанак посвећен пројекту и нагласио да је српска страна пружила политичку подршку пројекту и обезбедила све услове тако да је све текло глатко.

Суфицит буџета Србије 16 милијарди динара

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у прва три месеца 2019. године уместо планираног минуса од 19 милијарди динара направљен суфицит буџета Србије од 16 милијарди динара, преноси Бета.

„Веома сам срећан због тога. То значи да се наставља финансијско опорављање Србије”, рекао је Вучић у обраћању грађанима Сечња, које је посетио у оквиру кампање „Будућност Србије”.

Вучић је казао да је током прва три месеца ове године постигнут пристојан раст, али да верује да ће у трећем и четвртом кварталу бити огроман раст који ће омогућити да се значајно повећају плата и пензија.

Вучић је рекао да ће Србија по питању стављања на листу ФАТФ на којој су земље осумњичене за прање новца и тероризам још доста тога морати да уради, али да су већ уважене многе препоруке и да постоји напредак.

Он је казао да Стејт департмент приметио тај напредак и поздравио у последњем извештају, што је добар сигнал за Србију и инвеститоре.

„Са Албанцима на КиМ имамо проблем јер верују да могу да ураде све што замисле против Србије“

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија има политички проблем са Албанцима на Косову, али да се бори за очување мира и стабилности и да ће имати снаге да заштити Србе. Онима који мисле да је Србија слаба и да неће имати снаге да заштити и сачува свој народ, Вучић је поручио да се „грдно варају”, преноси Бета.

Вучић је казао да ће Србија имати много више снаге него некада, „не бусајући се у прса”, да сачува и заштити своје људе „који би само да буду свој на своме и на својим огњиштима”.

„Што се економије тиче видим само велики просперитет, огроман бољитак, боље путеве и велики напредак. Ми имамо политички проблем са Албанцима на Косову и Метохији, јер имамо посла са људима који су недоговорни и мисле да је могуће да раде све противправно. Они мисле да је могуће или да прогоне Србе или да ураде све што мисле против Србије”, казао је Вучић обраћајући се грађанима Сечња.

http://fakti.org/serbian-point/vucic-srbija-je-u-konkurenciji-pet-zemalja-u-koje-moze-doci-folksvagen-nadam-se-da-ce-biti-i-medju-dve

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар