Главно РС и матица

Вучић: Србија нема претензије према БиХ, само жели поштовање Дејтонског споразума – ни више ни мање од тога

ПОВОДОМ ИЗЕТБЕГОВИЋЕВИХ РИЈЕЧИ: ВОЛИО БИХ ДА ЈЕ МАЊЕ ОПТУЖБИ, А ВИШЕ ЗАЈЕДНИШТВА

ВОЛИО бих да се у БиХ мање користио рјечник оптужби на рачун других народа, а мало више рјечник заједништва, рекао је вечерас предсједник Србије Александар Вучић и поновио да Србија нема никакве претензије према БиХ, већ само жели да се поштује Дејтонски споразум.

„Ништа више, али ни мање од тога”, поручио је Вучић, одговарајући на молбу новинара да прокоментарише изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да „Хрватска и српска страна позивају на сукобе“.

Вучић је рекао да увијек реагује на начин да не жели било какво супротстављање или сукобе.

Тако, додао је, није реаговао ни на посљедње изјаве Хашима Тачија, као ни Едија Раме, али и назначио да није видио ту изјаву Изетбеговића, те да не жели да коментарише нешто у шта није сасвим упућен.

Како је истакао, много би више волио када би се у БиХ мање користио рјечник оптужби на рачун других народа, а мало више заједништва.

Поновио је да Србија нема никаквих претензија према БиХ и жели поштовање Дејтонског споразума и интегритет Републике Српске унутар БиХ.

Он је навео да Србија жели добре односе између три народа у БиХ те да не сматра да ће изјаве које говоре нешто о другима донијети икоме било какав бољитак.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар