РС и матица

Вучић: Србија од 2012. изградила дупло више аутопутева него БиХ након Другог светског рата

ИЗГРАДЊУ РЕВЕРЗИБИЛНЕ ХЕ „БИСТРИЦА“ НАЗВАО ПРОЈЕКТОМ ОД НАЈВЕЋЕГ ЗНАЧАЈА ЗА СРБИЈУ
  • „Они у ФБиХ имају 120 километара ауто-путева, рачунајући и онај од Сарајева до Зенице који су градили комунисти. Ми смо за последњих 10 година изградили 451 километар ауто-пута пуног профила“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић посјетио је општину Прибој, гдје је отворен нови спа-центар у Прибојској Бањи.

Одржао је састанак и са представницима Бошњака, на којем их је позвао да кажу шта је потребно да се уради за Прибој.

– Током посјете одобрена је инвестиција, не мања од 30 милиона евра, за гондолу од Торника и Златибора до Прибојске бање, дужине 14,7 километара, рекао је Вучић.

Изградња реверзибилне хидроелектране Бистрица пројекат је од највећег значаја за цијели јужнозлатиборски округ, рекао је Вучић и додао да ће тај објекат бити од највећег значаја за Србију.

Упитан о реконструкцији пута Бистрица-Увац, рекао је да ће то бити од велике важности и за манастир Увац, пошто ће једна од станица гондоле бити у манастиру, али да је Бистрица највећи пројекат за тај крај.

Александар Вучић са представницима Бошњака

– Мислили смо да ће то коштати 700 милиона евра, али коштаће милијарду и 200 милиона. Министарка енергетике иде у Јапан да разговара са „Џајком“ око финансирања пројекта, то ће бити од велике важности за цијели јужнозлатиборски крај, за балансирање енергије, потребни су нам ти извори обновљиве енергије – рекао је Вучић.

Истакао је да је „толико већ новца издвојено“ за крај јужно од Златибора, и да ће то „изгледати сасвим другачије“.

Вучић је у Прибоју рекао да омаловажавање с којим се сарајевски медији односе према изградњи пута Ниш-Мердаре нема никаквог основа јер је Србија за 10 година изградила дупло више километара ауто-пута него цијела БиХ од Другог свјетског рата, а многоструко више него ФБиХ од краја Другог свјетског рата.

– Они у ФБиХ имају 120 километара ауто-путева, рачунајући и онај од Сарајева до Зенице који су градили комунисти. Ми смо за последњих 10 година изградили 451 километар ауто-пута пуног профила – рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар