РС и матица

Вучић: Србија се поводом КиМ суочава са великим безобразлуком појединих западних сила

ОТКРИО ДА ЈЕ ПОСЛУШАО САВЈЕТ АЛИЈЕВА И ДА ЋЕ У ВОЈНУ ИНДУСТРИЈУ УЛОЖИТИ СТОТИНЕ МИЛИОНА ДОЛАРА
  • Поводом захтјева појединих западних амбасадора да се Срби врате у приштинске институције и склоне барикаде, поручио да треба прво да се формира Заједница српских општина и пусте неправедно ухапшени Срби на Косову и Метохији
  • Њемачки амбасадор у Приштини Јерн Роде рекао да је апсурдно да Србија тражи повратак својих снага на Косово и Метохију у складу са Резолуцијом УН 1244, а Вучић констатовао да је њима то апсурдно, а није да на светој српској земљи буду албанске, хрватске и њемачке трупе
  • У Бакуу рекао да очекује негативан одговор Кфора: „Јјачи су од нас и мисле да могу да нам диктирају. Можете до једног тренутка. А кад вас сатерају у ћошак, немате шта да изгубите. Можеш да ми узмеш кућу, кола, али не дам да ми убијеш дете. Борићу се до последњег секунда“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да се Београд, по питању Косова и Метохије, суочава са великим безобразлуком који долази споља од појединих западних сила, те додао да од КФОР-а очекује негативан одговор на захтјев Београда о повратку српских снага на Косово.

Он је као одговор на захтјеве појединих западних амбасадора да се Срби врате у приштинске институције и склоне барикаде, поручио да треба прво да се формира Заједница српских општина и пусте неправедно ухапшени Срби на Косову и Метохији, чије породице пролазе кроз најдраматичнији дио свог живота, јер желе да остану „своји на своме“.

Вучић је српским новинарима у Бакуу на крају посјете Азербејџану рекао да ухапшени Србин Дејан Пантић није урадио ништа да буде ухапшен, него се појавио у својој згради и носио хљеб и млијеко.

На изјаве њемачког амбасадора у Приштини Јерна Родеа да је апсурдно да Србија тражи повратак својих снага на Косово и Метохију у складу са Резолуцијом УН 1244, Вучић је констатовао да им је то апсурдно, а није да на светој српској земљи буду албанске, хрватске и њемачке трупе.

Он очекује да КФОР одговори негативно на захтјев о повратку српских снага на Косово и да су способни да врше своје дужности.

Вучић је рекао да је понашање КФОР у овој ситуацији много коректније него многих западних влада и да се Кфор понаша по Резолуцији 1244 и има право и обавезу да одговори Србији на захтјев.

– То раде на озбиљан начин, за разлику од других који немају никакве везе са тим. Али, јачи су од нас и мисле да могу да нам диктирају. Можете до једног тренутка. А кад вас сатерају у ћошак, немате шта да изгубите. Можеш да ми узмеш кућу, кола, али не дам да ми убијеш дете. Борићу се до последњег секунда – рекао је Вучић.

О изјави њемачког амбасадора у Приштини да је Њемачка разбила илузије Србије о доминацији на Балкану, Вучић је је рекао да Србија нема доминацију на Балкану нити је о њој маштала него жели само сарадњу, као и добру сарадњу и са Њемачком, без обзира на све.

Говорећи на крају сусрета са званичницима Азербејџана, Вучић је рекао да ће ускоро експерти из те земље поново доћи у Београд, али и предсједник Илхам Алијев, чији савјет је послушао да улаже у домаћу војну индустрију, у коју ће уложити стотине милиона евра.

Он је рекао да до краја 2023. године очекује директну авио-линију Београд-Баку.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар