РС и матица

Вучић: Стефановић и Гашић ме сваких 15 минута обавештавају о потрази за Цветковићем

НАЈАВИО ДА ЋЕ УБРЗО ИЗНИЈЕТИ О УБИСТВУ О. ИВАНОВИЋА САЗНАЊА КОЈА ЋЕ МНОГЕ ИЗНЕНАДИТИ
  • Замољен да прокоментарише изјаву предсједника Народне странке Вука Јеремића да планира да у наредних неколико мјесеци изазове немире на сјеверу Косова и Метохије, како би споразум са Приштином који подразумијева чланство Косова у УН био доживљен као олакшање, Вучић казао да „не мисли да је случајно што неки политичари сада оптужују своју земљу и гледају да сруше позицију Србије пред Бриселске разговоре с Приштином
  • Нагласио је: „Неко ко је радио једном против своје земље, увек ће радити против своје земље. Неко ко је са највећим задовољством ставио печат и залепио коверат косовске независности, што би престао да се бори за то исто, када је то већ једном учинио“
  • Поводом преговора о имену Македоније: „Немојте поредити проблем једног имена, да ли ће се звати Стара Србија, Србија северна или јужна, са проблемом на Косову и Метохији, где имамо проблем са више од милион људи и 10.000 спорних квадратних километара”, рекао је новинарима, али и изразио наду да је и за то могуће наћи решење

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да су сви ресурси на располагању полицији и Безбједносно-информативној агенцији (БИА) у проналажењу новинара Стефана Цветковића, чији је нестанак ноћас пријављен у Белој Цркви.

Он је после отварања фабрике за производњу каблова „Кромберг и Шуберт“ у Крушевцу казао да га „сваких 15 минута“ о резултатима потраге за несталим новинаром извјештавају министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор БИА Братислав Гашић.

„Надам се да ће успети да реше тај случај, више података не могу да износим у јавност“, казао је Вучић.

Изјавио је и да ће у наредним данима изнијети информације у вези са убиством у Косовској Митровици једног од лидера косовских Срба Оливера Ивановића и неким другим стварима.

„Нећу данас да говорим о томе, али наредних дана ћу се обратити народу и рећи и повезати са другим случајевима. Везаним и за Оливера Ивановића и за неке друге ствари. Па ће се можда људи изненадити одређеним информацијама које сазнају“, казао је Вучић.

Замољен да прокоментарише изјаву предсједника Народне странке Вука Јеремића да „Вучић планира да у наредних неколико месеци изазове немире на северу Косова и Метохије, како би споразум са Приштином који подразумева чланство Косова у УН био доживљен као олакшање“, Вучић је казао да „не мисли да је случајно што неки политичари сада оптужују своју земљу и гледају да сруше позицију Србије пред Бриселске разговоре“ с Приштином.

„Неко ко је радио једном против своје земље, увек ће радити против своје земље. Неко ко је са највећим задовољством ставио печат и залепио коверат косовске независности, што би престао да се бори за то исто, када је то већ једном учинио“, изјавио је Вучић.

Он је додао да ће бити великих притисака споља и изнутра да се ослаби позиција Србије, како се не би дошло до рјешења питања Косова и Метохије, а да са друге стране ниједно рјешење неће бити добро чак и ако се до њега дође.

„Како год окренете, позиција нам није лака, али ми немамо избора сем да се боримо за Србију. А ти чији је избор да из Њујорка позивају некога, немам шта посебно да кажем, мислим да они највише говоре о себи“, додао је предсједник Србије.

Упитан за недавне изјаве косовског премијера Рамуша Харадинаја, казао је да није тек тако поменуо случајеве од убиства Оливера Ивановића, до поседњих напада, као и сталних пријетњи формирањем војске Косова.

„Никада не верујем да је оно што говоре Харадинај и албански лидери нешто што само они мисле. Они то само изговарају, а плашим се да други то мисле. Нама остаје само да наставимо да преговарамо и спречимо сваку врсту проблема у будућности”, поновио је.

Ипак, каже, не разумије оне који стално критикују, као и сада, када је отворена нова фабрика у Крушевцу, уз коментар – „они што мотају каблове”, а такве је позвао да сами отворе какву фабрику која запошљава 2.500 људи.

„Ви ћете да нам солите памет? Ево, даћемо вам новац па отворите фабрику са 2.500 запослених”, рекао је Вучић.

Поводом преговора о имену Македоније, рекао је: „Немојте поредити проблем једног имена, да ли ће се звати Стара Србија, Србија северна или јужна, са проблемом на Косову и Метохији, где имамо проблем са више од милион људи и 10.000 спорних квадратних километара”, рекао је новинарима, али и изразио наду да је и за то могуће наћи рјешење.

Пожелио је успјех српској репрезентацији на Мундијалу који почиње данас у Русији, и додао да би у вечерашњем дуелу, Русија-Саудијска Арабија, навијао за Русију – да може да гледа.

Бета – Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар