РС и матица

Вучић: Сви Вучићи би били срећни са „Александром Невским“ – и ја сам, наравно

ТАЈ РУСКИ ОРДЕН ДОБИЛИ МИЛОШ ОБРЕНОВИЋ, АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ, НИКОЛА ПАШИЋ...
  • Нагласио да је тај руски орден за њега „огромна част“ и обећао да ће га држати на зиду
  • Вучић указао да је Србија издржала тежак период у којем би сви да је малтретирају и кажу „урадите то“:
    „Научили су ваљда тако. Имају синдром вике и дреке на Србију. Зато их ја сваки дан умирујем – полако ти са „Србија мора ово“, који год да си гост, одакле год да си дошао. Полако са тим викањем. Лепо кажи шта хоћеш, па ћемо да одговоримо. Србија не мора ништа, сем оно што кажу њени грађани… Ово важи и за оне који траже „уводите санкције“ и „ускладите своју политику“…

АЛЕКСАНДАР Вучић, предсједник Србије, изјавио је вечерас да му је велика част што ће бити одликован Орденом Светог Александра Невског.

„Велика ми је част што ћу добити такво признање“, рекао је Вучић и додао да претпоставља да би орден могао да добије приликом Путинове посјете Београду, у јануару идуће године.

„Била би велика част за Србију, за моју породицу и мене лично ако бих добио тај орден, као што се пише у медијима, орден Светог Александра Невског, од председника Русије Владимира Путина“, рекао је Вучић новинарима у Истанбулу.

„Вучићи би били сви срећни, не само ја. Не могу ни да кажем колико је то огромна част „, подвукао је он.

То би, каже, било треће признање које би држао на зиду:

„Имам мало ордења и мало и дајем. Држим на зиду орден РС и титулу почасног доктора МГИМО универзитета у Москви. Ово би била трећа ствар коју бих држао на зиду“, казао је он.

Вучић је указао да су овај орден, поред Милоша Обреновића и Александра Карађорђевића добили још и гроф Сава Владиславић Рагузински, барон Петар Дука, људи са којима би највећем броју људи заиста била част бити у истом друштву.

Вучић је указао да је Србија издржала тежак период у којем би сви да је малтретирају и кажу „урадите то“…

„Научили су ваљда тако. Имају синдром вике и дреке на Србију. Ништа лакше није од тога ‘Србија мора ово и оно…’. Зато их ја сваки дан умирујем – полако ти са „Србија мора ово“, који год да си гост, одакле год да си дошао. Полако са тим викањем. Лепо кажи шта хоћеш, па ћемо да одговоримо. Србија не мора ништа, сем оно што кажу њени грађани. Њени грађани када изаберу своје руководство оно ће да води политику у интересу Србије, независне и суверене државе, а не онако како неко може да виче и како му се прохте“, прокоментарисао је он.

Вучић је истакао да то важи и за оне који траже „уводите санкције“ и „ускладите своју политику…“.

Полако са тим санкцијама. Ви их волите, али смо ми прошли кроз њих и знамо колика су мука“, рекао је он.

Руски предсједник је данас донио указ да предсједника Србије одликује Орденом Светог Александра Невског, најзначајнијим признањем које се послије готово 100 година поново додјељује једном Србину.

Тај орден добили су, између осталих, Милан Обреновић и Александар Карађорђевић, а посљедњи Србин који је то одликовање понио био је Никола Пашић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар