РС и матица

Вучић Трампу: Посетите Србију, после Пољака – Срби вас највише воле

СРЕЛИ СЕ НА ПРИЈЕМУ АМЕРИЧКОГ ЛИДЕРА ПОВОДОМ ГЕНЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ УН
  • Предсједник Србије претходно имао „важне разговоре са америчким званичницима Метјуом Палмером и Филипом Рикером“ и нагласио да је Америка заинтересована за рјешавање косовског чвора – да жели да то не стоји као замрзнути конфликт, што је и у интересу Србије

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је позвао америчког предсједника Доналда Трампа да посјети Србију.

Вучић је за ТВ Пинк рекао да је у кратком сусрету са Трампом, на пријему који је амерички предсједник организовао поводом засједања Генералне скупштине УН у Њујорку, подсјетио Трампа да су људи у Србији ти који га подржавају послије Пољака највише у цијелој Европи.

Наводећи да су пријему претходили важни разговори са америчким званичницима Метјуом Палмером и Филипом Рикером, Вучић је нагласио да је Америка заинтересована за рјешавање косовског чвора и жели да то не стоји као замрзнути конфликт, што је и у интересу Србије.

Као позитивно бих истакао да са Американцима може да се разговара разумно. Они имају своје ставове и другачије мишљење по питању Косова, али можете да износите идеје и желе да их чују. Чини ми се да се труде да пронађу решење, а не да априори осуђују Србију, како је то био случај раније. То је нека врста малог напретка“, рекао је Вучић.

Он је истакао да се Србија бори за своју позицију и у том контексту напоменуо да је састанак са представником сваке државе важан.

Суштина је у томе шта ми за нашу малу земљу можемо да урадимо, Америка и Кина су доминантне у свету. Ми гледамо како себе да позиционирамо и обезбедимо несметани раст српској привреди“, рекао је Вучић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар