РС и матица

Вучић у Абу Дабију: У року од 48 сати купујемо од Емирата њихове дронове-самоубице

НАГЛАСИО ДА ЋЕ ВОЈСКА СРБИЈЕ ЗА ПОЛА ГОДИНЕ ИМАТИ И ДРОНОВЕ-САМОУБИЦЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОДЊЕ
  • Александар ВУЧИЋ: На основу овога што сам могао да видим по изјавама Путина, јасно је да ће он веома жестоко наставити борбу у Украјини, што ће, као и иначе екскалација сукоба, додатно отежати позицију Србије у политичком, војном и сваком другом смислу

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је данас у Абу Дабију да у року од 48 сати потписати први уговор са УАЕ о куповини њихових дронова „самоубица“, који ће веома брзо стићи у Србију.

– То су дронови самоубице и биће на територији Србије, а и ми ћемо надамо се већ у наредних пет или шест мјесеци моћи да имамо прве српске дронове-самоубице у Војсци Србије – рекао је Вучић новинарима на Међународном сајму наоружања и војне опреме „IDEX 2023“ у Абу Дабију.

Истакао је да „војска није играчка“ и да је то компликован процес и да су те процедуре дуге за пријем новог наоружања у Војску Србије.

Вучић је рекао да Србија мора даље да ради на свему другом, јер је изазован период пред државом.

– На основу овога што сам могао да видим по изјавама Путина јасно је да ће он веома жестоко наставити борбу у Украјини што ће, као и иначе екскалација сукоба, додатно отежати позицију Србије у политичком, војном и сваком другом смислу. То је као што смо очекивали и очекујем да то видимо већ за дан, два или три, велике промјене на ратишту и значајне промјене у даљем политичком дјеловању ка Србији, и са западне стране, и од стране других међународних фактора – рекао је Вучић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар