РС и матица

Вучић у Њујорку: Србија ће узвратити сваки ударац јер брани свој образ и слободу

НАГЛАСИО ДА ЋЕ СРБИЈА ИМАТИ ДОВОЉНО ПРАВИХ ПРИЈАТЕЉА КОЈИ ЋЕ СЕ ПОКАЗАТИ У ЧЕТВРТАК УВЕЧЕ
  • Шта ће да раде сутра пошто су отворили Пандорину кутију кад дође до резолуције о немачком геноциду над Русима, Србима, хрватском геноциду над Србима и разним другим темама, до Намибије. Шта су радили Немци тамо? Хоће ли тада имати исти принцип или ће да казати да није у складу са међународним правом?
  • „Баш ме брига какве притиске могу да врше јер ја знам да је то превара, све им трикове знам. Нама не преостаје ништа друго већ да имамо веру у себе, да имамо веру у Бога, због чега видим да сам посебно нападан са различитих страна. Дакле, ми хоћемо да се боримо до краја без обзира на наша разочарања у лажне пријатеље“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је из Њујорка да Срби нису геноцидан народ и додао да смо слабији много, али да ће узвратити сваки ударац јер Србија брани свој образ и слободу.

– Ако ја питам ове људе овде, због чега се доноси ова резолуција, која је намера и ко је доноси и зашто у овом тренутку и хоће ли то да уједини било кога у БиХ и у региону? Не, ништа није поделило више регион као ово што су иницирали Немци и Сарајево – рекао је Вучић.

Упитао је и шта ће да раде сутра пошто су, како каже, отворили Пандорину кутију па ће да дођу до резолуције о немачком геноциду над Русима, Србима, хрватском геноциду над Србима и разним другим темама, до Намибије, шта су радили Немци тамо.

– Хоћете тад да имате исти принцип или ћете да кажете да није у складу са међународним правом? – упитао је он.

Како је рекао, слабији смо много, али да ћемо узвратити на сваки ударац да им покажемо да ће Србија да се брани, јер Србија не брани своју територију већ свој образ и слободу.

Истакао је и да је донио одлуку кад је постајао предсједник да му је много важније шта ће да уради за свој народ него шта ће да уради за себе.

– Шта може да ми се деси? Баш ме брига какве притиске могу да врше јер ја знам да је то превара, све им трикове знам. Нама не преостаје ништа друго већ да имамо веру у себе, да имамо веру у Бога, због чега видим да сам посебно нападан са различитих страна. Дакле, ми хоћемо да се боримо до краја без обзира на наша разочарања у лажне пријатеље – рекао је Вучић. Каже да ће Србија имати довољно пријатеља који ће се показати у четвртак увече.

Вучић је захвалио људима у Србији који су се, како је примјетио, ујединили као никад до сада, а то је од највећег значаја.

Вучић: Испод 100 гласова за резолуцију о Сребреници значиће огромну подјелу

Предсједник Србије изјавио је вечерас у Њујорку, гдје ће се у четвртак у Уједињеним нацијама гласати о резолуцији у Сребреници, да ће све испод 100 гласова „за“ значити огромну подјелу.

– Разговарао сам са нашим пријатељима, они очекују преко 100 гласова „за“ од 193 земље, ми очекујемо да имају мање од 100 гласова „за“, све што буду имали испод значиће огромну подјелу и добар дио муслиманских земаља неће ући, које се плаше њихове реакције, и то им је јасан сигнал да су оне против, а неће ући на гласање – рекао је Вучић за РТС.

Каже да Србија трпи ударце испод појаса, али да и даље стоји и бори се, и наставиће да се бори.

– Ми нисмо геноцидан народ, а то је једино што хоће као закључак да извуку, а онда ће два дана послије тога разни тобож наши пријатељи који ће да гласају „за“ да хвале Србију за нешто и да говоре, `долазимо да сарађујемо`, напашће некога ко ће да каже, сад ћемо да тражимо накнаду штете – јер ће рећи, то не може – навео је Вучић.

Како је додао, све те дјечје игре, све ће то да покушају, али српски народ никада неће заборавити ко се како понашао.

– У сваку историјску читанку и уџбеник неће ући оно што су они хтели, већ ће ући херојска борба Србије – поручио је Вучић.

(Tанјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар