РС и матица

Вучић у Паризу: Два пута сам кратко разговарао са Трампом, рекао ми је да су Срби велики народ

НА РЕВЕРУ НОСИ НАТАЛИЈИНУ РАМОНДУ, А ОСТАЛИ – РАЗЛИЧАК ДОБИЈЕН ОД ОРГАНИЗАТОРА ПРОСЛАВЕ
  • „Рекао је да су Срби велики народ и да ја представљам велики народ. Поносан сам јер је он, поред Путина, овде највећа звезда. Ово је рекао пред 25 људи“
  • „Сигуран сам да не зна да сам председник Србије, без обзира што смо се и раније видели. Нисам од оних који пате од комплекса виших вредности и значаја. Знам да нема појма ко сам. Док се ја не представим и кажем основне ствари о Србији… Био сам срећан што је то била његова реакција“
  • Вучић се у Паризу састао и са Ангелом Меркел и то на њену иницијативу. Обавијестио је њемачку канцеларку о току дијалога и посљедњим потезима Приштине који се тичу повећања такси на робу из Србије и Босне и Херцеговине, истакавши да не разумије када неко на неодговоран начин крши постигнуте споразуме и нарушава регионалну сарадњу и стабилност

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас у Паризу, гдје је одржана централна свечаност обиљежавања 100. годишњице завршетка Првог свјетског рата, да је у два наврата, на кратко, разговарао са америчким предсједником Доналдом Трампом, који је истакао да су Срби велики народ.

– Рекао је да су Срби велики народ и да ја представљам велики народ. Поносан сам јер је он, поред Путина, овде највећа звезда. Ово је рекао пред 25 људи – наводи Вучић, преноси Танјуг.

Вучић је додао да није било времена ни простора за дужи и озбиљнији разговор са америчким предсједником, али да је он током сусрета изразио наду и жељу да Србија са САД оствари боље односе и да Трамп посјети нашу земљу.

Рекао је и да су један другом честитали празник.

– Сигуран сам да не зна да сам председник Србије, без обзира што смо се и раније видели. Нисам од оних који пате од комплекса виших вредности и значаја. Знам да нема појма ко сам. Док се ја не представим и кажем основне ствари о Србији… Био сам срећан што је то била његова реакција – рекао је Вучић.

Он је додао да је Трамп свој коментар поновио и пред другим људима.

Вучић је данас у Паризу њемачку канцеларку Ангелу Меркел информисао о току дијалога Београда и Приштине, као и посљедњим, неодговорним, потезима Приштине који се тичу повећања такси на робу из Србије и БиХ.

Вучић је у разговору истакао да не разумије када неко на неодговоран начин крши постигнуте споразуме и нарушава регионалну сарадњу и стабилност, наводи се у саопштењу Прес службе предсједника Србије.

Вучић се са Меркел састао у Паризу прије свечане церемоније обиљежавања сто година од завршетка Првог свјетског рата и то на иницијативу њемачке канцеларке.

Са њом је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи, ситуацији у региону и европским интеграцијама Србије, преноси Танјуг.

Вучић обавијестио је канцеларку Меркел о току дијалога и посљедњим потезима Приштине који се тичу повећања такси на робу из Србије и Босне и Херцеговине, истакавши да не разумије када неко на неодговоран начин крши постигнуте споразуме и нарушава регионалну сарадњу и стабилност.

Он је информисао канцеларку и о побољшању економске ситуације у Србији, захваливши јој на повећању броја њемачких инвестиција у Србији, које данас запошљавају више од 52.000 људи.

Канцеларка Меркел поздравила је економске успехе Србије и истакла да она жели да помогне да се у региону западног Балкана одржи мир и стабилност.

Вучић иначе на реверу носи Наталијину рамонду – „цвет фенкис”, симбол искушења и васкрснућа Србије у Првом свјетском рату.

Остали лидери носе различак, који су добили од организатора.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар