РС и матица

Вучић уручио Хандкеу Орден Карађорђеве звијезде првог степена

„СРБИЈА ЈЕ СРЕЋНА ШТО СУ ЈОЈ ПРИЈАТЕЉИ БИЛИ И БРАЋА ГРИМ И ГЕТЕ“

Фото: Танјуг/AP Photo/Дарко Војиновић

  • Петер ХАНДКЕ: „Имам једну копију Бијелог анђела код куће и кад је погледам драго ми је срцу. Та икона показује на празан гроб и то значи да је Исус васкрсао. Увијек Србију имам у лијепом сећању“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић данас је уручио Орден Карађорђеве звезде првог степена истакнутом аустријском писцу Петеру Хандкеу.

Вучић је нагласио да је Србија срећна што има пријатеље попут Хандкеа, браће Грим, Гетеа и многих других истакнутих личности, Додао је и да српском народу бољи никада нису били потребни.

„Сваки Хандкеов глас звучи громогласно. Моји вршњаци упознавали су његово дело преко филмова Вила Вендерса. Сваки пут кад желим да разумем невоље нашег народа на Косову и Метохији посегнем за неком од књига Петера Хадкеа“, рекао је Вучић.

Додао је и да писац чини велику част Србији примајући ову награду.

„Србија овом најзначајнијом наградом исказује захвалност на свему што чините за нашу земљу и наш народ“, закључио је предсједник Србије.

Хандке се обратио након примања награде и истакао да јој се није надао, па тако није спремио никакав говор.

Нагласио је да када помисли на Србију, помисли на Бијелог анђела.

„Имам једну копију Бијелог анђела код куће и кад је погледам драго ми је срцу. Та икона показује на празан гроб и то значи да је Исус васкрсао. Увијек Србију имам у лијепом сећању“, закључио је Хандке, пренио је Б92.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар