Одабрано РС и матица

Вучић „Велтвохе“: За КиМ не може бити решења по којем Албанци добијају све, а Срби – ништа

НАВЕО ДА У ЕУ ВЕОМА ПОТЦЈЕЊУЈУ ПУТИНА А ДА НЕМАЈУ ДОБРЕ КАРТЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ РУСКОГ ЛИДЕРА
  • Швајцарском лист у рекао и да је српски народ дубоко повезан са Косовом и Метохијом и да се та повезаност „не може прекинути на начин какав жели Запад“: „Људи у Србији више не могу да поднесу двоструке стандарде Запада и то је нешто што се може чути на сваком кораку, од свакога у Београду“

ЗА КОСОВО и Метохију не може бити једностраног рјешења према којем Албанци добијају све, а Срби губе све, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.

Указао је да је за питање Косова и Метохије потребан компромис, као и да се у преговарачком процесу било стигло близу таквог рјешења, али да оно није постигнуто јер Приштина не испуњава своје обавезе.

Истакао је да је српски народ дубоко повезан са Косовом и Метохијом и да се та повезаност „не може прекинути на начин какав жели Запад“.

Људи у Србији више не могу да поднесу двоструке стандарде Запада и „то је нешто што се може чути на сваком кораку, од свакога у Београду“ – рекао је Вучић у интервјуу за швајцарски лист Велтвохе.

Вучић сматра да Европљани веома потцјењују Владимира Путина и да немају, како је навео, добре карте у рукама у борби против руског лидера.

„Велтвохе“ је, између осталог, одговорио и на питање гдје су „црвене линије“ Путина и гдје их Запад прелази у вези са одобрењем САД и Њемачке Украјини да користи њихово наоружање за нападе на руску територију, као и наводе западних медија да руски предсједник блефира када каже да ће бити посљедица.

– Ако се кладите на чињеницу да неко блефира, то значи да немате боље карте, већ само вјерујете да ваш противник има горе карте. И нисте сигурни у то, јер не знате и нисте видели његове или њихове карте – рекао је Вучић.

Лично бих увијек био веома опрезан и разборит када бих процењивао Путинову вољу или његове могуће наредне кораке, додао је предсједник Србије.

– Не могу да будем на његовом месту, не могу да гледам кроз његове очи, али верујем да ће ово само погоршати ситуацију. То никоме неће помоћи, само ће додатно погоршати ситуацију – нагласио је Вучић.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар