РС и матица

Вучић: Влада једногласно одлучила да од команданта Кфора тражимо повратак наше Војске на КиМ

„КАД СЕ ПРОЧИТА ШТА ФРАНЦУСКА И НЕМАЧКА ТРАЖЕ ОД СРБИЈЕ – ЧОВЕКУ ДОЂЕ ДА ИЗ КОЖЕ ИСКОЧИ“
  • Нагласио да Србија тражи повратак до 1000 својих војника и полицајаца, а да Запад то не жели ни да чује: „Не желе јер је то прст у око онима који желе да одлучују о нама без нас, без права, о правди и да не говоримо“
  • Открио да је питао представнике дијела међународне заједнице који ће уговор да поштују и да је добио одговор „ниједан“: „То сам чуо недавно, прије неколико дана. Дословно ми је речено да не поштују ниједан уговор. Имам свједока из међународне заједнице који је присуствовао том састанку“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић саопштио је да је на сједници Владе Србије донесена одлука да команданту КФОР-а буде уручен захтјев да се затражи повратак српске војске и полиције на КиМ.

Вучић је рекао да је тај захтјев у складу са Резолуцијом 1244.

– Влада Србије на вечерашњој сједници донијела је одлуку да вечерас у електронској форми, сутра ујутро на административном прелазу команданту КФОР-а уручимо наш захтјев, а у складу са Резолуцијом 1244, да се одређени број, у стотинама, до 1.000, војног и полицијског особља врати на КиМ – рекао је Вучић за РТС.

Додао је да је одлука о слању захтјева КФОР-у на сједници Владе донесена једногласно.

Вучић је рекао да не очекује да захтјев буде усвојен, иако би допринио миру.

– Нису жељели то ни да чују јер је то прст у око онима који желе да одлучују о нама без нас, без права, о правди и да не говоримо – нагласио је и показао Повељу УН, Резолуцију 1244, војно-технички споразум, Бриселски споразум, Вашингтонски споразум, Солунску декларацију.

– Припремамо и папир број седам – Лисабонски, а можете и Уговор о ЕУ да рачунате као седми – рекао је Вучић и објаснио да тзв. Косово није држава у складу са нормама међународног права.

Он је рекао да је питао представнике дијела међународне заједнице који ће уговор да поштују и да је добио одговор „ниједан“.

– То сам чуо недавно, прије неколико дана. Дословно ми је речено да не поштују ниједан уговор – рекао је Вучић и рекао да има свједока из међународне заједнице који је присуствовао том састанку.

Он је прочитао дио француско-њемачког приједлога о косовском питању, који се позива на међународно право, али у вези поштовања територијалног интегритета обје стране.

У једном ставу се каже да се Србија неће противити чланству тзв. Косова у међународним организацијама, другим ријечима, чланство тзв. Косова у УН.

– Дође вам из коже да искочите кад то прочитате – рекао је Вучић.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар