РС и матица

Вучић: Војска ће до краја 2024. добити велики број дронова-камиказа домаће производње

СТАТИЧКИ ПРИКАЗ НАОРУЖАЊА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У КАСАРНИ У ТОПЧИДЕРУ
  • Нагласио: „Ти дронови ће представљати велику предност Србије у односу на окружење… У оквиру оклопних јединица имаћемо и нове јединице које ће управљати дроновима“
  • ВС наручила 80 „Лазара“ и 112 „Милоша“, а очекује да стигне важан систем из Руске федерације који служи за електронско ометање
  • ВУЧИЋ: Србија је озбиљна држава која има озбиљну војску, спремамо се да сачувамо своју земљу, јер у садашњим условима ако немате довољно снажну војску нећете имати ни земљу ни државу, у складу са тим морамо да оснажимо нашу одбрану и концепт тзв. тоталне одбране, морамо да будемо спремни. Никога не угрожавамо, чувамо земљу и одвраћамо потенцијалне агресоре

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да вјерује да ће до краја године Војска Србије моћи да набави велику количину дронова-камиказа који ће бити домаће производње.

– Верујем да ћемо у сарадњи са бројним привредницима моћи да до краја године покажемо велику количину дронова-самоубица или дронова-камиказа. Све ће бити домаће производње и то ће представљати велику предност Србије у односу на окружење – рекао је Вучић приликом статичког приказа средства наоружања и војне опреме Војске Србије у касарни Топчидер.

Вучић је додао да набавка новог оружја захтјева нове војнике и нову обуку и додао је да ће сада Војска Србије у оквиру оклопних јединица имати и нове јединице које ће управљати дроновима.

– Увијек вам више оде на повећање плата зато што је то није једнократан трошак, али огроман новац нам одлази на оружје и оруђа. Ово је нама најважнији састанак у Војсци Србије – додао је Вучић.

Изјавио је да је наручена производња 80 „Лазара“, 112 „Милоша“, као и да се очекује да стигне важан систем из Руске федерације који служи за електронско ометање. Он је приликом статичког приказа средства наоружања и војне опреме Војске Србије у касарни Топчидер рекао да су обезбијеђена средства за 701 систем наоружања и да остаје да се нађу средства за још 853 система из домаће индустрије.

– Чекамо важан систем из Русије који служи за електронско ометање. Има још нових система што ће људи моћи да виде у Нишу за празнике – рекао је Вучић.

Овом приликом, Вучић је додао да постоји велико интересовање у иностранству за најмодернију верзију српског оклопног транспортера „Лазар 3“.

– Ово је најмодернија верзија, коју сви странци хоће да купе и траже од нас – рекао је Вучић током обиласка.

Предсједнику је речено да транспортер има и свуда постављене камере за све који њиме управљају, као и за митраљесца, као и велики ниво противминске заштите. Истакнуто је да нова верзија транспортера има велики ниво заштите уколико возило упадне у заседу, као и да има јачи оклоп.

– Србија је озбиљна држава која има озбиљну војску, спремамо се да сачувамо своју земљу, јер у садашњим условима ако немате довољно снажну војску нећете имати ни земљу ни државу, у складу са тим морамо да оснажимо нашу одбрану и концепт тзв. тоталне одбране, морамо да будемо спремни, никога не угрожавамо, чувамо земљу и одвраћамо потенцијалне агресоре – додао је Вучић.

У обиласку са предсједником Вучићем су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједница Владе Србије Ана Брнабић, министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и други припадници Министарства одбране и Војске Србије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар