РС и матица

Вучић: Војска Србије није слабија ни од једне у региону, не рачунајући румунску и мађарску

НАГЛАСИО ДА НЕЋЕ ПОТПИСАТИ ЗАКОН О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ДА НЕ БИ КРШИО УСТАВ
  • Хрватска има веома снажну војску. Албанци на Косову нису на том нивоу, али имају Бондстил и америчку војску иза себе. Нека они раде свој посао. Србија је суверена земља и радиће своје
  • Немојте да се секирате. Немојте чак ни за те претње како ће у јужној Митровици да праве велике базе, па ће не знам шта да ураде Србима. Није Србија слаба, ни близу колико је била 1999. или 2008. и 2009. Знају то они који воле да се играју ватром. Верујте ми на реч неће се играти

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић нагласио је данас да српска војска није слабија ни од једне војске у окружењу, не рачунајући румунску и мађарску, и да убрзано снажи.

Вучић је, замољен да прокоментарише најаву министра одбране Хрватске да је та земља спремна да властима у Приштини помогне у намери да трансформише безбједносне снаге у војску, као и да ће повећати број својих војника при Кфору пет пута, подсјетио да је хрватска војска до прије пет година била двоструко снажнија од српске, али да то данас није више случај.

Хрватска има веома снажну војску. Албанци на Косову нису на том нивоу, али имају Бондстил и америчку војску иза себе. Нека они раде свој посао. Србија је суверена земља и радиће своје. С поносом могу данас рећи да српска војска није слабија ни од једне војске у окружењу, не рачунајући румунску и мађарску. Убрзано снажимо. Сви други нису снажнији од Србије“, поручио је он.

Вучић је нагласио да морају да наставе с темељним и озбиљним улагањима у војску, јер је то једини гарант мира и што може превентивно да утиче на сваког ко би помислио на агресију на Србију.

„Све је данас јасно ко је колико снажан, а снажан је онај ко има најјачу економију, који најбрже расте, ко има будућност. Трендови су ту важни. Србија има одличну будућност, снажи своју војску, не да би некога нападала или да би заузимала туђе територије, или слала своје војнике без позива нечије владе“, истакао је он.

Вучић је примијетио да неки могу да крше резолуцију 1244 и све друге, али да неће да изговара теже ријечи јер су нам, како каже, потребни бољи односи с Хрватском и свима другима.

Немојте да се секирате. Немојте чак ни за те претње како ће у јужној Митровици да праве велике базе, па ће не знам шта да ураде Србима. Није Србија слаба, ни близу колико је била 1999. или 2008. и 2009. Знају то они који воле да се играју ватром. Верујте ми на реч неће се играти“, истакао је он.

Вучић је нагласио да је фокус Србије усредсријеђен на економију, на развој, напредак, путеве, болнице, стадионе, позоришта, концертне дворане, прије свега фабрике, на већи БДП.

Јер, када то све имате, како каже, имаћете, и снажнију војску и онда ће земља бити успјешнија у сваком погледу и не морају да брину.

Не морам да кажем да имамо изванредне пријатељске односе с Мађарском и Румунијом, па немамо никаквог разлога за бригу. Верујте ми на реч“, нагласио је он.

У вези с најавом повећања броја хрватских војника у Кфору констатовао је да ће то повећање бити са два на десет војника.

Вучић је рекао и да је као предсједник дужан да штити Устав и да зато не може да потпише закон о истополним заједницама.

У интервјуу за празнични број „Блица“ објаснио је да члан 62. Устава каже да у брачне односе слободном вољом пред државним органима ступају мушкарац и жена тако да би потписвањем поменутог закона прекршио највиши правни акт државе.

Устав упућује на Породични закон који брак дефинише као законом уређену заједницу мушкарца и жене. Стога и закон о истополним заједницама не бих могао да потпишем и вратио бих га Народној скупштини“, казао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар