РС и матица

Вучић: За Косово* нема признања нити чланства у УН и организацијама, институцијама и агенцијама УН

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ЗА СРБИЈУ ПРАВНО ОБАВЕЗУЈУЋЕ ОНО НА ШТА ОН СТАВИ ПОТПИС ИЛИ ПЕЧАТ ИЛИ СЕ СА ТИМ УСМЕНО САГЛАСИ
  • Послије разговора са италијанским шефом дипломатије Антонијем Тајанијем рекао: Не мислим да ће Приштина да испуни оно што јој је једина обавеза, а то је да у складу са споразумима достигнутим у дијалогу формира Заједницу српских општина. Све што смо рекли да ћемо да радимо на имплентацији – ми ћемо да урадимо. Оно што сам рекао да нећемо, то сам и данас поновио Тајанију. Замолио бих министре из неких земаља да питају и канцелара (Немачке Олафа) Шолца и предсједника (Француске Емануела) Макрона јесам ли им то у лице рекао или не

ПРЕДСЈЕДНИК Александар Вучић изјавио је да се Србија никада није служила никаквим триковима и да ће имплеметирати оно што је, како је нагласио, рекла да ће да уради

Истакао је да Србија има своју ријеч и да њена ријеч нешто значи. Поновио је да за Србију да нема говора о чланству у Уједињеним нацијама за такозвано Косово, као ни организацијама, институцијама и агенцијама УН и да нема признања.

– То је моја порука онима који су говорили о томе. За разлику од свих њих, ми се никада триковима не служимо. Оно што сам рекао у Народној скупштини Републике Србије, што сам рекао њима у Охриду, њима у Бриселу и петорки у Београду, понављам свакога дана и ни за јоту се мој став није променио ни пред ким – рекао је Вучић је на конференцији за новинаре са италијанским министром спољних послова Антонијем Тајанијем поводом Форума за пословну и научну сарадњу Србије и Италије.

Одговарајући на питања новинара да ли ће Београд имплементирати оно што је договорено на састанку у Охриду о нормализацији односа Београда и Приштине, Вучић је рекао да је правно обавезујуће за Србију нешто на шта он стави потпис или печат или када се са тим вербално, односно усмено сагласи.

– И нико други не може да произведе правне посљедице за Републику Србију осим њеног предсједника и у појединим случајевима премијера или министра спољних послова – напоменуо је Вучић.

Додао је ће Србија радити на имплементацији свега што је, како је казао, „рекла да ће да ради“.

– Не мислим да ће Приштина да испуни оно што јој је једина обавеза, а то је да у складу са споразумима достигнутим у дијалогу формира Заједницу српских општина. Дакле, све што смо рекли да ћемо да радимо на имплентацији – ми ћемо да урадимо. Оно што сам рекао да нећемо, то сам и данас поновио Антонију Тајанију, да не би било покварених и лажних тумачења и да видите да се уопште не плашим што говорим свима у лице потпуно исто. Замолио бих поједине министре из неких земаља да питају и канцелара (Немачке Олафа) Шолца и предсједника (Француске Емануела) Макрона јесам ли им то у лице рекао или не – рекао је Вучић.

Поновио је да то за Србију подразумијева да нема говора о чланству у Уједињеним нацијама за самопроглашено Косово.

(РТС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар