РС и матица

Вучић: Жалим што је пропала моја идеја о успостављању компромисне границе између Срба и Албанаца

„СРПСКИ НАРОД МИСЛИО ДРУГАЧИЈЕ, А ТО ЋЕ НАС КРОЗ ДВЕ-ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ СКУПО КОШТАТИ“
  • Нагласио да се водила жестока кампања против могућности компромиса разграничењем, како из дијела стране, тако и домаће јавности, јер су жељели независно Косово на цијелој територији: „Сви који су правили независно Косово, док се говорило о разграничењу правили су се невјешти, јер нису хтели да кажу да су за целокупно Косово независно од Србије. За то се залаже Рада Трајковић, исто као и немачка канцеларка Ангела Меркел и сви остали
  • Моје идеје су пропале. То ће скупо коштати наш народ, нашу земљу за 20-30 година. Од тога што ћу имати личну утеху што ће неко да каже да сам био далековид, нећу имати ништа. Нисам био довољно убедљив, нисам успео да објасним какво је реално стање, да је од емоција најважнија реалност
  • У ауторском тексту написаном за „Курир“ оцијенио: „Постоје прилике које не треба пропустити, и Берлин је, свакако, био једна од њих. То је тачка са које се одређује да ли ће нам следеће године пролазити у гигабајтима или у митовима. Брзо, или ужасно споро... Део Балкана то, очигледно, није схватио. (Денис) Звиздић, (Рамуш) Харадинај, (Хашим) Тачи, потценили су Европу, Меркелову и Макрона, на начин на који то није урађено још од чувеног мита у којем је она девојчурак коју отима и силује Зевс

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изразио је жаљење што је његова идеја о коначном успостављању компромисне границе између Срба и Албанаца пропала.

Како је навео, идеја је пропала јер је српски народ мислио другачије, а то ће нас, увјерен је, скупо коштати за двије до три деценије.

Најавио је да ће 8. маја имати сусрет са Матеом Салвинијем, да ће 10. маја бити војна парада у Нишу, и да ће послије тога Србима са Косова и Метохије пренијети исход самита у Берлину и свих разговора по питању Косова и Метохије.

Вучић је, одговарајући на питање везано за најављено доношење одлуке о контрамерама на приштинске таксе и о изборима, казао да сваког дана размишља о томе.

Према његовим ријечима, водила се жестока кампања против могућности компромиса разграничењем, како из дијела стране, тако и домаће јавности, јер су жељели независно Косово на цијелој територији.

„Сви који су правили независно Косово, док се говорило о разграничењу правили су се невјешти, јер нису хтели да кажу да су за целокупно Косово независно од Србије. За то се залаже Рада Трајковић, исто као и немачка канцеларка Ангела Меркел и сви остали“, објаснио је Вучић.

Казао је да се не залаже за независно Косово у тим границама, већ за коначно успостављање компромисне границе Срба и Албанаца.

Моје идеје су пропале. То ће скупо коштати наш народ, нашу земљу за 20-30 година. Од тога што ћу имати личну утеху што ће неко да каже да сам био далековид, нећу имати ништа. Нисам био довољно убедљив, нисам успео да објасним какво је реално стање, да је од емоција најважнија реалност, указао је Вучић.

Рекао је да су одиграли превару сви они који су већ признали независно Косово и изјаснили се против разграничења, а на томе је радио и дио домаће јавности, посебно они који су учествовали у стварању независног Косова.

Подсјетио је да је Приштина донијела 2008. декларацију о независности, а да су се тада они који су били на власти правили блесави, помогли им тражењем мишљења Међународног суда правде, као и извлачењем преговора из УН у ЕУ.

„Што се мене тиче, мени ће у историјском смислу бити лакше, јер ћу бити упамћен по величанственим путевима, мостовима, што сам у кратко време удвостручио плате и пензије и то реално, а не номинално да људи могу да живе боље. А неко други ће нажалост морати да саопштава тешке и лоше вести за Србију у будућности и ко је лагао наш народ, зашто су Срби пристајали на лажи Харадинаја и Трајковићеве него што су желели да чују истину“, казао је он.

(Танјуг)

Ништа не можемо без Европе, Њемачке и Француске

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић је навео да је „важно постати дио Европске уније, али је важније, најприје преживјети а затим обезбједити сигурну будућност за нашу дјецу, без обзира на све формалне оквире у којима ћемо да се крећемо“.

„Ништа од тога не можемо сами, зато су нам потребни пријатељи“, рекао је Вучић, у ауторском тексту који је објавио Курир, а у којем је сумирао утиске са недавних састанака у Пекингу и Берлину, уз оцјену да се проблеми на овдашњим просторима не могу ријешити без Европе.

Он је навео да „постоје прилике које не треба пропустити, и Берлин је, свакако, био једна од њих“.

Указао је да је то „тачка са које се одређује да ли ће нам следеће године пролазити у гигабајтима или у митовима. Брзо, или ужасно споро. У развоју, или у свађи и поделама. У разумевању, или збуњености“.

Део Балкана то, очигледно, није схватио. (Денис) Звиздић, (Рамуш) Харадинај, (Хашим) Тачи, потценили су Европу, Меркелову и Макрона, на начин на који то није урађено још од чувеног мита у којем је она девојчурак коју отима и силује Зевс, написао је Вучић.

Вучић је, поводом скупа у Берлину, навео да су „наше балканске подјеле, зађевице, ситни интереси, нарцизам малих разлика, били, поново, важнији дијелу балканских политичара, него потреба да нешто, компромисом, ријешимо“.

„За чији рачун, осим скупљања јефтиних политичких поена, за домаћу употребу, или додворавања оним силама у којима неко препознаје Зевса лично? Не знам, али знам да Европа, после свега, неће да се повуче, свесна да је овај простор њен простор и да је овај проблем, њен проблем“, нагласио је Вучић.

У тексту је Вучић истакао важност сусрета које је имао недавно у Пекингу, са кинеским и руским предсједником, али и оцијенио да „без обзира на нарастајућу снагу Кине и Русије, огромну снагу Америке, морамо да разумемо да без Немаца и Француза, али и Италијана и других Европљана, нећемо моћи да решимо ниједан од својих проблема у будућности“.

(Бета)

1 коментар

  • Наш врли поглавица Кловн Без Осмијеха нам поручује да је у Србији једино он паметан, јер ће, као непревазиђени визионар, каквих су, зли језици веле, пуне психијатријске клинике, остати запамћен у историји као једини који је знао шта треба да се чини са Косметом, али ето, Срби-индијанци, глупани, који не заслужују таквог далековица, одлучили су да ипак не дају ни педља земље милом. А све смо могли ми.. да фино дамо шиптарима све што траже, плус Прешево и Бујановац, које још нису тражили, али је Скочко-иде-у-град паметно сконт’о да ће тражити послије, па да их мудро предухитри, и.. бада-бинг-бада-бум.. проблем ријешен. Граница од бетона, потписана, овјерена, нема ту шале, Ниш дефинитивно остаје у Србији, пензије ће ускоро бити учетверостручене (ваљда смањењем плата, ал’ ко те пита), онда ће додатно утростручити плате, откидањем од пензија, на крају ће да направи мостове од плата и пензија заједно.. Још да сними и филм „У земљи меда и млека“, или барем „Београд на хлебу и води“, и да заврши човјек пос’о. И драго ми је, видим да му је стало да по сваку цијену уђе у те историческе књиге. К’о Нерон, Наполеон, Хитлер, .. мало ли је? Гр’отиња.. нека га Бог погледа. Онако божије. Срби дефинитивно не заслужују оваквог вођу, који је слијепцима покужао да објасни фино да су нам Швабе к’о и вазда пријатељи, да нам је Ангелу сами Бог посл’о (на Вучићеву препоруку додуше), али ето, на крају је и она, наша врла пријатељица, кад је видјела да Срби не прихватају њене непружене руке, вјечно скупљене у ону пирамиду, окренула ћурак и одлучила да нема промјене граница… исто као и Рада Трајковић.. тако барем вели Број 1. Е сад, како је Ангела остала наш највећи непрепознати пријатељ, а Рада Трајковић постала издајник, све борећи се за исту ствар.. морам да признам да нисам још ухафиз’о.. то може да зна, ипак, само визионар.

Кликни овде да поставиш коментар