РС и матица

Вучић Западу: Не подржавајте болесне циљеве Албанаца – укидање Српске листе биће катастрофа

ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ 20. ОКТОБРА У БЕОГРАДУ, ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ У ДЕЦЕМБРУ – СА ПУТИНОМ
  • Српска листа је добила 96 одсто гласова Срба са Косова. Албанци су зато измислили неку причу о тровању ковертама са гласовима из Србије. Али, сада више нису сигурни да су отровани. Не знају шта да измисле али констатутју да је потребно укинути Српску листу. То ће имати катастрофалне последице по односе Срба и Албанаца јер Срба више неће бити у институцијама. А када Срба нема у институцијама, ви знате где их онда има и како ће морати да штите своју слободу и своје огњиште

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома забринут због развоја ситуације на Косову и Метохији и оцијенио да би сваки покушај укидања Српске листе могао да има катастрофалне посљедице по односе Срба и Албанаца.

У уводном обраћању приликом посјете предсједнице Савјета федерације Федералне скупштине Русије Валентине Матвијенко, Вучић је рекао да је Српска листа добила 96 одсто гласова Срба са Косова на изборима и оптужио Албанце да су измислили неку причу о тровању ковертама са гласовима из Србије“.

Сада више нису сигурни да су отровани. Не знају шта да измисле али констатутју да је потребно укинути Српску листу. То ће имати катастрофалне последице по односе Срба и Албанаца јер Срба више неће бити у институцијама. А када Срба нема у институцијама, ви знате где их онда има и како ће морати да штите своју слободу и своје огњиште“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је веома занимљиво да приликом отварања коверата из Србије посљедице тровања није пријавио ниједан Србин који је био присутан у Централној изборној комисији Косова.

Вучић је навео да је Београд замолио западне партнере да се уразуме и не помажу Албанцима у, како се изразио, реализацији тих болесних циљева“, јер се у супротном ближимо катастрофи“.

Иначе, све што су радили, радили су заједно са циљем уништења Српске листе. То је велика брига за нас“, рекао је он.

Вучић је подсјетио да је са предсједником Русије Владимиром Путином договорио сусрет током децембра и најавио да ће ускоро у Београд доћи руски премијер Дмитриј Медведев, поводом прославе Дана ослобођења Београда.

Валентина Матвијенко, предсједница Савјета Федерације  – горњег дома парламента Русије честитала је Србији на успјешној организацији 141. Скупштине Интерпарламентарне уније (ИПУ) која има пуно високих представника“.

Сигурна сам да ће сви учесници да виде колико су у Србији гостољубиви људи“, поручила је Матвијенко.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар