РС и матица

Вучић: Зашто Пленковић, а не Орбан и Борисов, зашто Звиздић а не Додик?

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ: У БЕРЛИН СУ ПОЗНАНИ ОНИ КОЈИ ЋЕ РЕЋИ ДА ЈЕ КОСОВО НЕЗАВИСНО
  • Зато сам и говорио о разграничењу, да бисмо нешто добили… Сад знам да се нећемо изборити за ту идеју

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић указао је вечерас да на сутрашњег састанку у Берлину српској делегацији неће бити лако, на шта већ унапред упућују, како је рекао, „чудни моменти“ – сам формат састанка и избор учесника.

„Немам ништа против Шареца, напротив, али, зашто Шарец, а не Данчила, зашто Пленковић, а не Орбан, зашто не Борисов“, рекао је Вучић у емисији Хит твит на Пинк телевизији. Примјетио је и да, на примјер, није позван Милорад Додик, који је, подсјећа, добио највећи број гласова грађана БиХ на протеклим изборима, већ Денис Звиздић.

„Сутра ће сви рећи да је Косово независно, зато су и позвани, да би рекли како је неодговорно било разговарати о томе шта би Србија могла да добије“, рекао је предсједник.

„Зато сам и говорио о разграничењу, да бисмо нешто добили… Сад знам да се нећемо изборити за ту идеју“, рекао је Вучић.

Како год, делегација Србије биће, констатовао је, једина која ће говорити против независности Косова.

„Наравно, биће тешко, али није нам први пут“, рекао је и додао: „Али, како да вам кажем, ми смо то изабрали, да се боримо за земљу. Наше је да се боримо“.

Вучић очекује да ће сутра у Берлину бити речи о европској будућности, земљама ЕУ, о проширењу…и нада се, каже, позитивним сигналима.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар