Одабрано РС и матица

Вујић: Неке компаније ће ући у састав нове Invictus Technology Group и сачувати радна мјеста

„АМЕРИЧКА АМБАСАДА У БиХ ИМА ПРИЛИКУ ДА ДОКАЖЕ ДА САНКЦИЈЕ НИСУ УПЕРЕНЕ ПРОТИВ РАДНИКА“
  • Бојан ВУЈИЋ: Infinity International Group више неће постојати. Кроз пререгистрацију ће фирма нестати. Компанија која ће у наредном периоду бити регистрована, првенствено за послове из ИТ индустрије, носиће назив Invictus Technology Group
  • Навео да компанија Уна више није дио Infinity International Group: „Власништво су преузели људи који су водили Уну. За све остале компаније још тражимо рјешење. За друге компаније биће потребно више времена“

ПРЕДСЈЕДНИК Управе Infinity International Group Бојан Вујић изјавио је данас да ће процесом пререгистрације, након уведених санкција, поједине компаније пословати у оквиру нове Invictus Technology Group, чиме ће се сачувати радна мјеста и компаније које су успјешно пословале.

– По новом моделу функционисања, Infinity International Group више неће постојати. Кроз пререгистрацију ће фирма нестати. Компанија која ће у наредном периоду бити регистрована, првенствено за послове из ИТ индустрије, носиће назив Invictus Technology Group – појаснио је Вујић.

Навео је да ће у Управи бити људи из управљачких структура досадашњих компанија, односно сви који су дали допринос развоју у протеклом периоду.

Вујић је истакао да је у процес пререгистрације ушла и компанија Калдера, те да ће нова фирма функционисати независно и бавиће се пројектима у вези са енергетиком, као и до сада.

Навео је да компанија Уна више није дио Infinity International Group.

– Власништво су преузели људи који су водили Уну. За све остале компаније још тражимо рјешење. За друге компаније биће потребно више времена – изјавио је Вујић.

Када је ријеч о „Сиријусу“, Вујић је навео да ће бити потребно додатно вријеме да би се консолидовала ситуација и наставила сарадња са овом компанијом.

– Наш главни мотив је био да сачувамо радна мјеста. Запослени су наша највећа вриједност. Захвалио бих се на њиховој лојалности. Ми ћемо учинити све да будемо још успјешнији – поручио је Вујић.

Говорећи о уведеним санкцијама, Вујић је истакао да се неће предати и неће одустати од права јер су, како је навео, санкције уведене без разлога и основа.

Вујић каже да још није контактирана Америчка агенција за контролу имовине странаца, али да правни тим разматра све могућности.

– Све информације дајемо на вријеме и радимо транспарентно. То нам је и циљ, да не буде недоумица. Ово је сада прилика да америчка Амбасада докаже да санкције нису уперене против радника. Имамо право да наставимо да послујемо – истакао је Вујић.

Додао је да неће предузимати било какве мјере и правне радње против банака због гашења рачуна, јер је су и оне стављене у неповољан положај.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар