РС и матица

Вулић: Срби нису дивља племена, ни колонија САД, нити су научили да вежу коња гдје им ага Марфи каже

ПОРУЧИЛА АМБАСАДОРУ САД МАЈКЛУ МАРФИЈУ ДА МУ ЈЕ НАЈБОЉЕ ДА ШТО ПРИЈЕ СПАКУЈЕ КОФЕРЕ ЗА ЛЕТ У ЈЕДНОМ ПРАВЦУ
  • Мајкл Марфи је лицемјер и доказани србомрзац који бесрамно и бескрупулозно напада предсједнике Додика и Вучића тврдећи да они обмањују јавност, а једини који то ради је управо овај амерички каубој који нас убјеђује како он тобоже жели добро српском народу. Он посредством своје продужене руке – опозиције из Републике Српске и бошњачких политичара који објеручке прихватају да вежу коња гдје им ага Марфи каже – чини све да сруши Дејтон и створи унитарну, муслиманску државу у срцу Европе
  • Од непуних 250 година свог постојања, САД су 230 у рату. Значи, човјек је навикао на рат, тензије, хаос, и зато му смета мир, разговор и дијалог домаћих изабраних политичара без америчког интервенционизма. Поштујем САД и њихове грађане, али не и политику коју заступају Марфи и његов предсједник Џозеф Бајден, јер је то политика силе, рата и жеље за доминацијом
  • Претпостављам да су пријетње Зукана Хелеза ‘Олујама’, протјеривањем Срба из БиХ и укидањем Републике Српске један од америчких интереса у БиХ о којима Марфи стално говори, наравно поред експлоатације природних богатстава одакле и потиче његова прича о наводној ‘државној имовини’

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋА Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да су најновије изјаве америчког амбасадора у Сарајеву Мајкла Марфија, којима он покушава да дијели лекције предсједницима Српске и Србије Милораду Додику и Александру Вучићу, класичан примјер каубојског понашања локалног шерифа који је умислио да од њега почиње свијет.

– Овај лицемјер и доказани србомрзац бесрамно и бескрупулозно напада предсједнике Додика и Вучића тврдећи да они обмањују јавност, а једини који то ради је управо овај амерички каубој који нас убјеђује како он тобоже жели добро српском народу. Поврх свега, он би још и да нас натјера да повјерујемо у његове лажи, док са друге стране, посредством своје продужене руке – опозиције из Републике Српске и бошњачких политичара који објеручке прихватају да вежу коња гдје им ага Марфи каже, чини све да сруши Дејтон и створи унитарну, муслиманску државу у срцу Европе – истакла је Вулићева за Срну.

Она је навела да мора подсјетити нарцисоидног Марфија да Додик и Вучић, којима он покушава да држи лекције, припадају древном српском народу, док он изгледа заборавља, да ли намјерно или случајно, да долази из земље која постоји мање од 250 година и која је настала од британских колонија.

– При том, подсјетићу га и на чињеницу да од непуних 250 година свог постојања, САД су 230 у рату. Значи, човјек је навикао на рат, тензије, хаос, и зато му смета мир, разговор и дијалог домаћих изабраних политичара без америчког интервенционизма. Поштујем САД и њихове грађане, али не и политику коју заступају Марфи и његов предсједник Џозеф Бајден, јер је то политика силе, рата и жеље за доминацијом – истакла је Вулићева.

Она је нагласила да одлазећи амбасадор у свом опроштајном интервјуу сарајевској публици у више наврата спомиње интересе САД у БиХ и коментарише политичаре којима, за разлику од њега, ти интереси нису и не могу бити изнад интереса њиховог народа и ентитета из којих су изабрани и именовани.

– Претпостављам да су пријетње Зукана Хелеза ‘Олујама’, протјеривањем Срба из БиХ и укидањем Републике Српске један од америчких интереса у БиХ о којима Марфи стално говори, наравно поред експлоатације природних богатстава одакле и потиче његова прича о наводној ‘државној имовини’. У прилог мојој тврдњи говори и чињеница да овај врли ‘дипломата’ није нашао за сходно ни да осуди ове сулуде Хелезове пријетње, а камоли да назове кршењем Дејтона, како иначе зна да каже за Милорад Додик чим се појави – рекла је Вулићева.

Она је констатовала да сама појава предсједника Српске код Марфија доводи до излива србофобије и мржње према свему што је српско, те одмах добија простор у омиљеним сарајевским медијима да то окарактерише „кршењем Дејтона и угрожавањем територијалног интегритета БиХ“, јер је то Милорад Додик, а не „Олуја“ полупијаног Зукана Хелеза.

Она је нагласила да је то уобичајени каубојски приступ „господина дипломате“, који ништа добро није донио, нити ће донијети БиХ и због овог народа најбоље је да што прије пакује кофере и хвата први лет за САД без повратне карте.

– Марфи је синоним за оно што називам ‘дипломатска нервоза и шефовање’, а код њега је толико изражено да је давно изашао из оквира дипломатије и дипломатског понашања. Он има озбиљан проблем са самозаљубљености, осјећањем карактеристичним за оне који себе идеализују и имају нереално позитивну слику о себи. О којем степену поремећаја је ријеч говори и чињеница да је Марфи умислио да је изнад и Дејтонског споразума и Устава БиХ, врховни вођа који треба и може да уређује не само Републику Српску, већ и животе њених становника, али увијек заборавља кључну чињеницу – Срби нису дивља племена, ни колонија САД, нити су научили да ‘вежу коња гдје им ага Марфи каже’ – нагласила је Вулићева.

С обзиром да је ријеч о одлазећем такозваном дипломати, Вулићева је рекла да му за крај може само поручити једно велико „гудбај, Марфи“, јер крајње је вријеме да иде тамо одакле је дошао.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар