РС и матица

Вулин Габријелу: Кад год је Њемачка без договора говорила у име читаве Европе – ствари су кренуле по злу

ДАЧИЋ ПОРУЧИО ШЕФУ ЊЕМАЧКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ: ПУТУЈУ ГАБРИЈЕЛЕ, ТВОЈА ВЛАДА ЈЕ У ОДЛАСКУ

МИНИСТАР одбране Александар Вулин поручио је Берлину да Србија неће признати Косово.

Он је то рекао поводом изјаве њемачког шефа дипломатије Зигмара Габријела, који је у Приштини рекао да је крајњи циљ његове земље да омогући улазак Косова у ЕУ, те да ће један од највећих изазова бити убиједити пет земаља чланица Уније да признају косовску независност.

Вулин је у изјави за јавност рекао да када год је Њемачка без договора и сагласности говорила у име читаве Европе, ствари су кренуле по злу и читав свијет је патио.

„Изјава министра Габријела је потврдила, још једном, да у Европи мало кога, а можда и никога, не занима колико је Србија стварно успешно и демократско друштво. Када би се чланство у Европи стварно мерило само на основу успеха у владавини права или медијским слободама, Србија би одавно била чланица Европске уније. Али, њих изгледа, занима само једна ствар – да признамо Косово и ништа друго” – навео је Вулин.

Посебно је нагласио: „Србија неће признати Косово и Метохију, а посебно га неће признати да би била чланица Европске уније”,

 

Дачић:  Габријеле, прихвати реалност да је влада Њемачке у одласку

МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас поводом става шефа немачке дипломатије Зигмара Габријела да Србија треба да прихвати независност Косова да Габријел мора да прихвати реалност да је садашња њемачка влада у одласку.

„Поздравите га. Путуј Габријеле и прихвати реалност да је садашња влада Немачке у одласку”, рекао је Дачић у изјави за Инсајдер.

Шеф српске дипломатије није желео да одговара на додатна питања уз објашњење да није у земљи, али је рекао да ће Габријел од њега добити одговор у суботу.

Министар спољних послова Њемачке је највишим званичницима Србије и Косова пренио предлог за суштину правно обавезујућег споразума двије земље, којим се предвиђа да Београд прихвати независност Косова, али не и да је формално призна, наведено је на приштинском порталу gazetarexpress.com.

Према том приједлогу, Србија треба да прихвати постојање државе Косово, али није обавезна да је формално призна.

Њемачки шеф дипломатије је јуче у Београду и Приштини представио приједлог у нијансама. Он је рекао да Србија треба да прихвати независност Косова, али није поменуо ријеч признање.

 

1 коментар

  • Нек иду никад се не вратили а и Србске земље никад не крочили !!! Та багра германска као и англосаксонска увијек су уништавали Србе и Србију или Србски етничку простор комада ли и подржавали уништавање Срба !!! Срби опаматите се а и вође Србске не идите у Европу и не замајавајте народ да је то “ једина алтернатива “ , недајте Косово и Метохију и окрените се истоку јер то је страна у којој можемо опстати иначе ће нас нестати!!!

Кликни овде да поставиш коментар