РС и матица

Вулин: Народ који је створио Јасеновац сад чита да су Срби `41 извршили геноцид над Хрватима

УПОЗОРИО ДА СРБИЈА НА ТО МОРА ДА РЕАГУЈЕ КАО ДРЖАВА
  • Осврнуо се на књигу “Идеологија и пропаганда великосрпског геноцида над Хрватима: пројекат Хомогена Србија 1941.“ хрватског “историчара” Стјепана Лоза

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да је мржња Хрватске према Србији толико снажна да је ових дана “самозвани хрватски историчар написао књигу о томе како су 1941. године Срби изршили геноцид над Хрватима”.

„Народ који је створио логор Јасеновац сада има неке будале које пишу о томе како су Срби извршили геноцид над Хрватима у Другом светском рату. Срби не смеју да дозволе себи да туђа историја постане наша, а њихови злочини – наши”, рекао је Вулин, коментаришући књигу “Идеологија и пропаганда великосрпског геноцида над Хрватима: пројекат `Хомогена Србија 1941.` хрватског “историчара” Стјепана Лоза.

Он је истакао да Србија мора да реагује на то као држава и додао да српску историју морају да пишу Срби, а не да им је неко пише са стране, као што је то био случај у протеклим деценијама.

Вулин је рекао да Хрвати и сада ћуте о злочинима у Јасеновцу и указао на континуитет политике Независне Државе Хрватске /НДХ/.

Он је подсјетио да је некадашњи хрватски предсједник Фрањо Туђман писао да је “НДХ израз повијесних тежњи хрватског народа за независношћу”.

Вулин је напоменуо да је НДХ створила Јасеновац и убила више стотина хиљада Срба, Јевреја, Рома.

„У Хрватској и данас постоји улица Миле Будака, оснивача усташког покрета и НДХ, и то је за њих прихватљиво и нормално. Морамо више да говоримо, да будемо гласнији. Не заборавимо – онај ко контролише прошлост, контролише и будућност”, рекао је Вулин за ТВ Хепи.

Говорећи о безбједности предсједника Србије Александра Вучића, Вулин је рекао да опасност по Вучића постоји сваког дана док год су на слободи Радоје Звицер и друге вође “кавачког” криминалног клана.

Вулин је напоменуо да је полиција доказала да су Вучић и његова породица прислушкивани “плански и злонамјерно”, те да су докази прослијеђени надлежном тужилаштву.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар