РС и матица

Вулин: Нека нико не мисли да ће српском народу моћи да пише историју

ОБРАТИО СЕ НА АВАЛИ ОФИЦИРИМА КОЈИ СУ ЗАВРШИЛИ ШКОЛУ НАЦИОНАЛНЕ ОДБРАНЕ
  • „Када од нас велики и моћни траже да признајемо геноциде које нисмо починили, да пишемо историју како они мисле да треба да је пишемо или траже да честито и часно име свог народа бацимо на терен дневне политике, да се заборавимо и самопоништимо, онда знамо колико је вредно и велико што смо изабрали да сами одлучујемо о себи, да своју историју пишемо сами“

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да нико не треба ни да помисли да ће српском народу моћи да пише историју и да ће Срби пристајати да им туђа лаж постане истина, а да им стварност постане зло које други препознају у себи.

„Када од нас велики и моћни траже да признајемо геноциде које нисмо починили, да пишемо историју како они мисле да треба да је пишемо или траже да честито и часно име свог народа бацимо на терен дневне политике, да се заборавимо и самопоништимо, онда знамо колико је вредно и велико што смо изабрали да сами одлучујемо о себи, да своју историју пишемо сами и да о њој говоримо онако како је било“, рекао је Вулин код Споменика Незнаном јунаку на Авали.

Из Министарства одбране Србије саопштено је да је Вулин у обраћању официрима, који су завршили Командно-штабно усавршавање Школе националне одбране, подсјетио да је Србија обиљежила 100 година од завршетка Првог свјетског рата и 20 година од завршетка НАТО агресије, и научила много из историје:

„Научили смо у ратовима које нисмо тражили и нисмо водили својом вољом, које нисмо изазвали – да смо их добијали и у њима побеђивали зато што су народ и војска били једно и зато што су вредности за које смо се борили биле вредности сваког човека, које свако може да прихвати и да разуме“, рекао је Вулин.

Он је поручио да су Срби научили посебно након грађанских ратова на простору бивше Југославије, да тамо гдје нема српске војске, ни српске државе, за Србе нема ни правде, ни саосјећања, ни пажње.

„Научили смо и да само снажна српска држава и снажна војска, која је у стању да одговори на сваки изазов, јесу довољан гарант да ћемо трајати и живети тамо где смо се родили. Не тамо где нас је неко довео, послао, ни тамо где би неко могао о нама да говори као о агресору, већ тамо где смо се родили. Без обзира да ли се тамо протежу границе државе Србије, српски народ има право да очекује пажњу и заштиту своје државе и своје војске“, нагласио је Вулин. 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар