РС и матица

Вулин: Није могућ компромис о којем Приштина говори – до тога је далеко

„ЈОШ НИЈЕ ЈАСНО КОЛИКО ЋЕ БИТИ ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА И ПЛАТА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ“
  • Министар одбране Србије потврдио да ће изградња  станова за припаднике Војске и структура безбједности почети крајем августа или почетком септембра:  „У овом тренутку завршавају се пројекти. Приводе се крају одговарајуће процедуре. Ради се на припреми локација. У изградњи ових станова учествоваће и војна грађевина“

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је још рано говорити о томе колико ће плате у јавном сектору и пензије бити повећане, додајући да је сигуран да ће Војска, полиција и припадници безбједносних структура бити обухваћени тим повећањем „на највиши могући начин“.

Вулин је за Радио-телевизију Србије рекао да у Влади Србије још увијек није било разговора о томе колико би то повећање могло да буде јер, како је навео, прво се морају сагледати одређени фискални параметри да би се донијела одлука о износу повећања.

„Ова Влада наставља политику владе Александра Вучића, која је водила рачуна о томе да се троши само онолико колико се заради. Никако више од тога. И ово повећање плата и пензија ће бити из реалних извора, нећемо се задужити за то. Зато ће оно бити сигурно и стабилно“, рекао је Вулин.

Говорећи о изградњи станова за припаднике снага безбедности, Вулин је поновио да ће њихова изградња почети крајем августа или почетком септембра.

„У овом тренутку завршавају се пројекти. Приводе се крају одговарајуће процедуре. Ради се на припреми локација. У изградњи ових станова учествоваће и војна грађевина“, рекао је Вулин.

Додао је да ће станови бити урађени добро и квалитетно, по највишим стандардима.

Вулин је оценио да је постизање компромиса Београда и Приштине далеко и да ће бити веома тешко.

„Приштина зато и зове САД, зато и хоће да добије што већу подршку већих и моћнијих земаља, које су на њеној страни. Хоће све, а неће да да ништа“, рекао је Вулин за Радио-телевизију Србије.

Он је додао да је није могућ компромис о којем Приштина говори.

Вулин је казао и да косовски премијер Рамуш Харадинај говори о укључивању нових снага у дијалог Београда и Приштине зато што „види да су у ћорсокаку“ и да „политика Србије није политика губитничке Србије“.

Навео је и да је јако важно то што је на сједници у Бриселу спријечен пријем Приштине у Светску царинску организацију.

„Све што радимо са идејом да се сачувају национални државни интереси на простору Косова и Метохије“, рекао је Вулин.

На питање да ли му је образложено зашто му је забрањен улазак на Косово за Видовдан, Вулин је казао да приштинска страна никада не даје никаква образложења.

„Оно што сазнамо јесте да се плаше онога што ћу рећи или што могу да кажем. Занимљиво ми је не то што се Албанци боје мојих речи, јер за њих знам шта ће рећи и какви су, али ми је врло занимљиво да наши европски посредници који морају да знају за забрану или било шта друго да се такође боје мојих речи, да су увели вербални деликт“, казао је Вулин.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар