РС и матица

Вулин: Онај ко из ЕУ допушта Куртију да прети ратом – биће одговоран ако он зарати

„ВУЧИЋ НИКАДА НИЈЕ ПОМЕНУО РАТ, ПА ЧУДИ ШТО ЕЕАС ТРАЖИ ДА СЕ ОБЕ СТРАНЕ УЗДРЖЕ“
  • Александар ВУЛИН: Да у ЕЕАС има разума, бар мало више него код Приштине, не би тражио од Београда да не одговори, већ би зауздао Приштину да сукобе не покреће

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је данас као непримјерено саопштење Европске спољнополитичке службе (ЕЕАС) и истакао да је онај ко допушта да Приштина пријети ратом, одговоран ако Курти испуни своје пријетње.

„Александар Вучић никада није поменуо рат као средство решавања проблема са Приштином, али зато Аљбин Курти јесте. Отуда и чуди да Европска спољнополитичка служба (ЕЕАС) тражи да се „обе стране уздрже“.

– Београд, додао је, одговара на лудило Приштине, а не покреће никакве сукобе или расправе, и како онда да се уздржи. Да у ЕЕАС има разума, бар мало више него код Приштине, не би тражио од Београда да не одговори, већ би зауздао Приштину да сукобе не покреће.

Онај ко допушта да Приштина прети ратом, одговоран је ако Курти испуни своје пријетње.

За мир је потребно двоје, за сукоб, довољна је и једна будала“, изјавио је Вулин, реагујући на саопштење ЕЕАС-а у којем се истиче да ће и Београд и Приштина, односно Александар Вучић и Аљбин Курти, бити одговорни за сваку ескалацију насиља на КиМ и у региону, саопштио је МУП

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар