РС и матица

Вулин позвао Грчку да заједно са Српским свијетом спријечи формирање „велике Албаније“

У ГРЧКОЈ ИМА МИЛИОН ШИПТАРА, А РАМА ИМ РЕКАО ДА У ТОЈ ЗЕМЉИ НИСУ ГРЧКЕ СЛУГЕ ВЕЋ „ЈЕДНАКЕ ГАЗДЕ“
  • Александар ВУЛИН: Када следећи пут Влада Грчке буде размишљала о признању такозваног Косова, нека се сети како је изгледао дочек Едија Раме усред Атине. Оно што Рама није могао да доживи у Тирани, доживео је у Атини

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије Александар Вулин истакао је да би признање такозваног Косова од грчких власти и пријем Приштине у Савјет Европе на препоруку извјестиоца Доре Бакојани представљало немјерљив допринос Грчке стварању „велике Албаније“.

Поводом скупа албанске имиграције у Атини на коме се обратио премијер Албаније Еди Рама упркос противљењу грчких власти, Вулин је поручио Грчкој да „велику Албанију“ могу да зауставе само Срби и српски свијет, али и Грци.

– Када следећи пут Влада Грчке буде размишљала о признању такозваног Косова, нека се сети како је изгледао дочек Едија Раме усред Атине. Оно што Рама није могао да доживи у Тирани, доживео је у Атини – навео је Вулин.

Еди Рама у Атини

Он је навео да „велику Албанију“ могу да зауставе само Срби и српски свијет, али и Грци, који би требали да мисле о томе.

Рама је рекао у обраћању албанским имигрантима на скупу у Атини да је у грчку престоницу дошао како би се срео са онима који су „једнаке газде“ у тој земљи, а не са бившим слугама Грчке.

Грчки медији оцјењују да овај догађај распирује нове тензије у односима Албаније и Грчке, у којој живи око милион Албанаца.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар