РС и матица

Вулин: Преговара се да одбрамбена индустрија Србије уђе у власничку структуру наменске индустрије Српске

„НИСУ СВИ СРЕЋНИ И ЗАДОВОЉНИ ШТО ЋЕ ДРЖАВА СРБИЈА ПОМАГАТИ НАМЕНСКОЈ СРПСКЕ“
  • Александар ВУЛИН: Република Српска нема своју војску, али српски народ има своју. Баш тако Република Српска и њен одбрамбена индустрија треба да доживљавају себеда су у функцији очувања српског народа, без обзира где он живи. То што ви радите за нас је јако важно
  • „Све што Србија може да купи, а да долази из Републике Српске, чак и ако постоји на неком другом месту, увек ће – нагласио је министар одбране Србије – узети од Републике Српске. Од изузетног је стратешког значаја за Србију да се производни капацитети Републике Српске очувају и унапреде

МИНИСТАРСТВА привреде и финансија Србије и Републике Српске већ разговарају о томе да одбрамбена индустрија Србије „уђе у власничку структуру одређених предузећа“ намјенске индустрије Републике Српске изјавио је данас у Београду министар одбране Србије, Александар Вулин.

„Нису сви срећни ни задовољни када чују да ће држава Србија дати све што може да одбрамбена индустрија Републике Српске напредује и јача“, рекао је Вулин.

Он је то рекао у Београду, отварајући скуп привредних друштава намјенске индустрије Републике Српске и одбрамбене индустрије Србије у оквиру Међународног сајма наоружања и војне опреме „Партнер 2019″, саопштило је Министарство одбране Србије.

Вулин је навео да Република Српска нема своју војску, али да „српски народ има своју“.

„Баш тако Република Српска и њен одбрамбена индустрија треба да доживљавају себе, да су у функцији очувања српског народа, без обзира где он живи. То што ви радите за нас је јако важно“, нагласио је Вулин.

Казао је да је Република Српска стратешки и спољнополитички приоритет Србије, и да „ниједну кључну одлуку руководство наше државе никад не донесе, а да не мисли како ће се одразити на Републику Српску и људе који тамо живе“.

Вулин је изјавио да „све што Србија може да купи, а да долази из Републике Српске, чак и ако постоји на неком другом мјесту, увек ће узети од Републике Српске“, те је од изузетног стратешког значаја за Србију да се производни капацитети Републике Српске очувају и унаприједе.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић  је потвдио да, како је рекао, „желимо да у партнерству с Владом Србије и компанијама из Србије изађемо на међународно војно тржиште, заједно са свим капацитетима које имају наше компаније, као што су ‘Орао’ из Бијељине, ‘Космос’ из Бањалуке и остале“.

На овогодишњем сајму „Партнер 2019″ излаже и 13 предузећа из Републике Српске.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар