РС и матица

Вулин: Рјешавање српског националног питања на КиМ нећемо препустити ЕУ-бирократама

МИНИСТАР ОДБРАНЕ СРБИЈЕ ОДРЕАГОВАО НА СТРАТЕГИЈУ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН
  • Александар Вулин указао на „колизију у тексту” Стратегије: „Ако треба да постигнемо правно-обавезујући споразум са неким кога они не помињу и не виде га као државу, онда тешко да то може бити наша обавеза“

РЈЕШАВАЊЕ српског националног питања не смије се препустити европским бирократама, изјавио је министар одбране Александар Вулин поводом препорука изнијетих у Стратегији проширења ЕУ, да би Србија требало да постигне правно-обавезујући споразум са Косовом и Метохијом.

Коментаришући препоруке изнијете у Стратегији проширења ЕУ – да би Србија и Косово требало да дођу до правно-обавезујућег споразума – Вулин указује на „колизију у тексту“ Стратегије, у два става:

„Ако треба да постигнемо правно-обавезујући споразум са неким кога они не помињу и не виде га као државу, онда тешко да то може бити наша обавеза“, каже Вулин.

Додаје да ништа што ћемо урадити на простору Косова и Метохије неће бити узроковано нашим путем ка Европској унији и све што радимо на простору Косова и Метохије радимо зато што мислимо да је то добро за српски народ, а не зато што мислимо да би се то свидјело европској бирократији.

„Решавање српског националног питања нећемо препустити европским бирократама“, каже Вулин.

Он је додао и да је чињеница да постоји одређени замор унутар Европске уније од проширења.

„Чињеница је да нам бројне реформе одговарају и од наше земље чине много боље место за живот. Све то морамо признати и ићи у том правцу, али кад су у питању битни елементи нашег националног бића, решавања нашег националног питања, о томе ћемо ипак ми одлучивати уз разумевање притисака, али одбијање притисака“, закључио је Вулин.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар